2009. okt. 22.

2009.10.22. Főzőcske

A héten eddig szerencsére sikerült jó ételeket készítenem (mert van, hogy elszúrom és túl sós, vagy kifogyok az ötletekből) és mind elfogyott, még repeta is kellett volna, ha lett volna maradék:)
Néha már nem tudom mit főzzek, próbálok mindig változatosat, 1 héten ne ismétlődjön ugyanaz a fogás.
Tegnap shogayaki-t (gyömbéres disznóhús) csináltam. Igaz, hogy az inkább nyárias étel, de mellé krumplis hagymás miso leves volt, ami kicsit kompenzálja a dolgokat.

Gondoltam megmutatom hogy fest a kifejezetten shogayakihoz felszelt disznóhús nyersen. Japánban szeretnek mindent ilyen szép vékony szeletekre vágni. A húsok meg ilyen szép rózsaszínben tündökölnek. De van egy gyanúm, hogy valami jó kis vegyszer van a háttérben. Mert  a hús kivülről mindig gyönyörű, de néha, ha kibontom a csomagolást, akkor az alján már egy kis elszineződés látható, csakúgy mint a félbehajtott hússzeletek közt is. Ha ez így van akkor nem túl egészséges, mit mondjak...

Most hogy ősz közepe van, már egyre több olyan étel hozzávaló van ami majd főleg télen lesz menő. És már a karácsonyi tortákat is bereklámozták. (itt karácsonykor mindig van torta, meg rántott csirkehús, vagy kentucky fried chicken, stb). Sajnos nincs nekünk olyan asztali nabe szett, amivel az asztalon evés közben lehetne főzni ételeket. Annyiféle finomság van, hogy jó lenne egy ilyet beszerezni. Láttam egy áruházban 1500 yenért ilyen kis asztali tűzhelyet, meg kb. ugyanannyirért kerámia edényt is. Majd talán egyszer beszerzünk ilyet, de az is lehet hogy nem, mert beszéltünk már róla, és párom tudja magáról, hogy nagyon szereti az ilyen ételeket, és ha ilyen van vacsorára, akkor kis időn belül jól meghízik. Mondtam neki, hogy akkor kevesebb cuccot teszek a levesekbe, de erre ő azt mondta, hogy akkor meg több rizst eszik a leves levével:D Na mindegy. A kotatsuról is beszéltünk, hogy jó lenne, ha lenne. De akkor megint csak van egy félelem: hogy evés után rögtön ott helyben elalszunk, elpazarolva a kevés időt amit hétközben eltudunk együtt tölteni.

De ezeknek a luxuscikkeknek a hiánya legyen a legkevesebb.
Örülök, hogy egészségesek vagyunk, hogy nincs influenzánk, hogy együtt vagyunk, hogy boldogok vagyunk.
Így jó minden.:)Nincsenek megjegyzések:

Ajánlott

Related Posts with Thumbnails