2009. okt. 26.

2009.10.26. Amik történtek

Hello, ismét jelentkezem, hétvégei kihagyás után.
Hát a szombati golf nap az gyorsan eltelt viszonylag. Kora reggel jött a kolléga, bemutatkoztunk egymásnak, aztán csináltam kávét neki és páromnak, picit ők még beszélgettek, főleg a kutyákról, aztán indultak is útnak. Bár az volt igérve, hogy délután 3-ra végeznek is, tudtam, hogy nem így lesz, és igazam volt. De párom vacsira hazaért, és egész végig csak szenvedett:) Nagy izomláz, meg mindene fájt. Régen volt már játszani, úgyhogy nem csodálom. De mostmár jól van. A forró fürdő és tigris balzsam kúra jót tett. Egy nappal később végre mesélt is, hogy milyen volt. Tetszett neki, ráadásul még nyert is. Majd még egyszer megy a szezon végén elvileg.

Ez a hétvége sajnos elég esős volt. Vasárnap kicsit abbahagyta, de most megint rákezdett. És már hideg is van. Itt egyik napról a másikra változnak az évszakok, időjárások, komolyan. Bár azért még mindig aránylag jó idő van: 15-17 fokok. Reggel viszont mindig párás az ablak, és elég hideg van a lakásban. Én egész nap pulcsiba vagyok itthon. Tegnap kipróbáltuk a légkondi fűtését. Mivel először üzemeltük be, hogy fűtsön és ne csak hűtsön, jó büdös volt, de aztán beindult rendesen. Majd jó lesz télen, ha szétfagyunk.Még egy hír.
Megérkezett az idei 20-dik tájfun. Szerencsére ez nem valami erős, elég kicsi a mérete is az eddigiekhez képest.
És hála az égnek, nem telibe jön Japánba, úgyhogy megint csak esőre számíthatunk. A tv-ben az előrejelzés szerint kb. holnap reggel 6-ra ér felénk.
Eléggé időjárás által súlytott ország ez, már megtapasztalhattam. De az emberek megtanultak vele élni, már én is. És még mindig jobb helyen van ez a sziget, vagy legalábbis, ahol mi lakunk, mint a Fülöp-szigetek és más tájfun és cunamik által súlytott térség.
Hétvégén megint csak a számlákat mentünk befizetni a bankautómatába, meg vettünk kaját. Ettünk édes rizsgombócokat, meg takoyakit, mint azt általában hétvégenként. Nagyon fini nem lehet vele betelni:)
Találtam egy videót a youtube-on, ami lehet, hogy pont annál a takoyakis boltnál készült ahol mi szoktunk venni. Nagyon jó nézni, ahogy turbó sebeséggel készítik az ételt. Csak az olaj használatát fognám vissza a helyükben:S Én szinte semmibe nem teszek olajat, ha nem muszáj.Még együtt elmentünk a ruhatisztítóba is, mert ki kellett tisztíttatni párom téli kabátját. Még én a kutyával kinnt vártam, ő beadta a kabátot. Aztán mikor kijött mosolyogva kérdezte, hogy mondtam nekik, hogy Magyarországról jöttem. Igen, még anno mondtam, mert kérdezték. Látták, hogy sűrűn járok oda, de azt is látták, hogy külföldi vagyok, úgyhogy megkérdezték. Páromnak azt mondta az idős néni a tisztítóban, hogy szép vagyok:)
Lesz hamarosan KOTATSUnk! Rendeltünk egyet az egyik internetes boltból. Nem drága, úgyhogy úgy döntöttünk veszünk egyet. Már most fázunk napközben és este, úgyhogy jó lesz annál üldögélni esténként. :)

Valahol olvastam, vagy láttam, nem emlékszem, hogy milyen tipikus testhelyzeteket öltenek a japán nők, és most hétvégén direkt ezt meg akartam figyelni, és tényleg így van. Van kivétel, mint mindig, de tényleg igaz sok embernél. Ha a táskájukat nem a vállukon hordják, hanem a karhajlatukon, akkor a kezüket a válluk mellé helyezik, furcsa, tenyérrel felfelé tartott pozícióban. Mert az olyan kecses, vagy mi. Ha pedig sorban állnak valahol vagy várnak valamire, valakire, akkor a lábukat a térdüknél egy picit összeteszik. Nem mintha x lábat csinálnának, de valami olyasmi. Eddig csak animékben vagy mangákban láttam, de ha ott van, mért ne lenne élőben is. Én is megpróbáltam úgy beállni, de ehhez több éves gyakorlat kell azt hiszem:D Na jó, azért már csak nem.
Volt még egy olyan dolog amit régebben olvastam erről az országról. Hogy itt az emberek, a párok, általában nem járnak úgy, hogy fogják egymás kezét, vagy nem csókoloznak és ölelkeznek az utcán. Azóta biztos sokat változott ez az ország, meg tényleg azt vettem észre, hogy nagyon nyíltak lettek más kultúrák felé. A párok mostmár fogják egymás kezeit, és úgy sétálnak. De nyilvánosan csókolózókat meg ölelkezőket még nem láttam. Ez nem jelenti azt hogy nincsenek is.

Hát más nem történt. Jó hamar vége lett a hétvégének megint.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az x-lábtartás tényleg feltűnő. Rá is kérdeztem, hogy miért járnak különösen a lányok olyan befelé forduló lábfejekkel? Azt a meglepő választ kaptam, hogy így a sárcseppek nem a lábukra (a fehér iskolai zoknikra) repülnek. :)

Ajánlott

Related Posts with Thumbnails