2009. okt. 28.

2009.10.28. Megint meleg van

A tájfun óta megint viszonylag meleg van itt. 20-21 fokok. És szép napsütés. Persze pulcsit változatlanul hordok kinnt és bennt. Mert a lakás ugyanolyan hőmérsékletű, mint az udvar. Vettem egy aranyos pici mágneses hőmérőt, így mostmár tudjuk milyen a hőmérséklet.

Elkezdődött a műjégkorcsolya szezon egy ideje, és itt még a grand prix-kat is vetítik, ami nagyon jó. Viszont nincs igazi sportadónk, úgyhogy általában csak ismétléseket adnak le, de az nekem mindegy. Már régóta nem követtem az eseményeket, egészen pontosan a 2006-os szezon óta, de gondoltam, most érdekes lesz a dolog, mivel visszatért a versenybe régi kedvencem Evgeni Plushenko.
Nemrég megnyerte az orosz grand prix-t, de csalódnom kellett.
Egyébként sem volt sok értelme, hogy visszatérjen a versenybe, mert már megnyerte azt ami a legmagasabb megnyerhető cím: az olimpiai arany. Azt azért nem mondanám, hogy elveszi a lehetőségeket azoktól akik nyerhetnének, csak azért mert megint versenyez, mert nem. Akinek nyernie kell, úgyis nyerni fog. Legyen az bárki.
Azért éreztem magam csalódottnak miután láttam Evgeni programját, mert bár az ugrásai még mindig messze jobbak, mint bármelyik versenyzőé, de sokkal unalmasabbak mint régen. És a hajlékonyságából is rengetegett veszített. A legrosszabb pedig az, hogy szörnyű nagyképű lett, vagy lehet hogy régebben is az volt, nem emlékszem. De az, hogy miután lefutotta a hosszú programját és tudta, hogy mivel hibátlanul futott, ezért nyerni fog, magára mutogat, meg hogy "első". Szinte a mellét veregette a nagy diadalban...Jó, elhiszem, hogy nagy öröm neki is 3 év kihagyás után újra nyerni, de akkor is...Meg az is unalmas, hogy mindig Edvin Martonnal köti össze a korcsolyázását. Hát mindegy, azért ha látom a tv-ben hogy megy korcsolya, azért megnézem.
Egyébként itt nagyon rákoncentrálnak a japánok a saját versenyzőikre. Például versenyzés előtt mindig az adott csoportot hagyják még a jégen egy 5 percig bemelegíteni. Amikor magyar tv-t néztem, mindig mutatták az összes versenyzőt egyenlő mértékben, itt azonban, ha japán is van az adott csoportban, akkor 90%-ig őt mutatják. Ráadásul rengeteg pénzt fektettek a sportágba, egy halom japán cég a szponzorok közt van, ráadásul telik a korcsolyázóknak a legnevesebb orosz edzőkre és koreográfusokra is. Még saját elkülönített interjú állványuk is van. Nem semmi.


Mindjárt Halloween lesz, nehéz nem észrevenni. Furcsa, hogy ez az őrület már az egész világon úrrá lett. A japánokat meg fokozottan könnyű ilyen ünnepekre rávenni, persze attól még nem lesz pirosbetűs nap. Most a boltokban van egy csomó műanyag sütőtök, maszkok, meg boszorkányok, meg miegymás. Sokan pedig kidekorálják az egész házukat velük. Szörnyű. Mi lesz itt karácsonykor.
Első év lesz életemben amikor nem lesz fa:)
Velünk nem történt semmi egyéb, semmi különös.
Azért szorítok most, hogy eljussunk még a héten a követségre. Most vizsgálják a papírjainkat, hogy meg van-e minden, illetve, hogy megfelelőek-e az adatok. Wáááá...idegek idegek....

Nincsenek megjegyzések:

Ajánlott

Related Posts with Thumbnails