2009. okt. 19.

Japán. Nők, mint férfiak. Férfiak, mint nők.

Elég fura jelenség ez a dolog, de csak szerintem, mert itt már megszokták az emberek.Van egy színházi előadási mód, aminek az a neve, hogy Takarazuka Revű. (宝塚歌劇団 Takarazuka Kagekidan). Már 1913-tól kezdve van ez a színház, amin elég meglepődtem. Lényege, hogy minden szerepet csak nők játszanak. Így a férfi szerepeket is. Általában nyugati musical-eket szoktak játszani, átalakítva saját ízlésviláguk szerint. Persze azért hagyományos japán darabok is előfordulnak.
Én akármikor csak meglátom a tv-ben kiráz tőle a hideg és továbbkapcsolok. Egyszerűen számomra furán néznek ki a nők beöltözve férfinak, eljátsszva például a szerelmes hős szerepét...de ami a legjobban idegesít az az, amikor énekelnek, mert a nők nem nagyon tudnak férfi hangon énekelni, csak próbálják elmélyíteni a hangjukat, de elég hülyén hangzik. Jó, ez az én véleményem. Tiszta leszbi színház az egész. Ami egyedül tetszik benne nagyon, azok a kosztümök, és ruhák amiket viselnek. Azok nagyon szépek.
Ennek a színháznak a legnagyobb rajongói nők. Gondolom attól, hogy férfiakat játszhatnak a nők, egyszerre erősebbnek érzik magukat a nézők is, vagy nem tudom...Meg itt azért sok nő szereti a lányos arcú férfiakat, így talán még gyönyörködnek is a színház színésznőiben.
A másik jelenség ennek a fordítottja. Nem tudom hogy hívják, ha van egyáltalán neve. Már régi japán filmekben is láttam párszor, hogy elfogtak kisfiúkat, és lánynak öltöztetve nevelték fel, és amolyan gésának tanították őket. Tehát samiszenen játszani, táncolni, sminkelni, nőies mozdulatokat használni, stb.


A japánok nagy részének, de még a páromnak is az a véleménye a videón látható Saotome Taichi nevű illetőről, hogy talán még szebb, mint egy ugyanígy felöltöztetett nő. Elég fura és meglepő!
Azt elismerem, hogy érdekesen szép, de tudván (és picit látszik is), hogy férfi....hát...
Na mindegy. Lényeg, hogy szépen táncol, még a nőket is felülmúlja tán:)

Nincsenek megjegyzések:

Ajánlott

Related Posts with Thumbnails