2009. okt. 27.

Vacsi érdekesség


Tegnap ezt ettük.

Persze mielőtt megettük volna, azért megsütöttem:)

Ez egyfajta szardella az ikráival együtt. Nagyon fincsi volt, imádom az ilyen ikrákat. És a szardellában az a jó, hogy a szálkákat is meglehet enni, mert nem olyan kemény. Azért a fő vázát a szálkáknak meghagytuk.

Meg kipróbáltam a tempura sütést is. De csak pár zöldséggel (répa, brokkoli, sütőtök), ami a hűtőben volt, és már kellett velük kezdeni valamit, mielőtt ehetetlenné válnak. Nagyon jól sikerült, csak egyetlen hibám volt, hogy kb. 1 órával vacsora előtt lettek készen. Ezt inkább azonnal kell tálalni, amint kisültek, mert akkor írtó jó, ropogós, mégis könnyű a tésztája. Ha több ideig áll, akkor megpuhul a tésztája, és nem lesz olyan élvezhető. Legalábbis amit én csináltam. Nem tudom más hogy van vele. Meg szupermarketekben van hogy egész nap ott kinnt állnak a különböző tempurák a bentók mellett,....még nem vettem olyat, bár, nem is akarok, viszont azt nem tudom, hogy annak megtudják-e őrizni a ropogósságát vagy sem.

Nincsenek megjegyzések:

Ajánlott

Related Posts with Thumbnails