2009. nov. 16.

2009.11.16. Az óriáskerék


A hétvége nagyon jól telt, minden sikerült, amit szerettük volna csinálni.

Szombaton elvittük a kutyust megint oltásra (múltkor veszettség ellenit kapott), mert lejárt az 1 év. Most olyan kombinált oltást kapott, amiben 8 összetevő van. A felére sem emlékszem már...(volt benne szopornyica, leptospirozis, parvo...meg még a többi, amire nem emlékszem). Megint egy csomó pénzünk bánta, forintban mérve egy 20-as :S. Érdekes, hogy a kisállat rendelőkben nem szoktak oltási könyvet kiállítani meg semmi...ha nem írjuk fel, honnan fogjuk tudni, mikor jár le?...Egyébként elég komoly kis rendelő van itt. Az orvosok kék ruhában vannak, a nővérkék meg rózsaszínben. 5 külön kis fogadóhely van (asztalok), fél falakkal elválasztva. Az asztalok egyben a mérlegek is. Meg van egy csomó berendezés, meg számítógép, mikorszkópok stb. Minden tulajdonosnak van egy kis kártyája, a kisállat nevével (pl: ha Ganmo-nak hívják a kutyát, akkor így van kíirva: ガンモ サマ, vagyis, ganmo-sama. A sama nagyon udavarias megszólítás, de a kisállatok esetében nem a kínai írásjelet használják hozzá, így olyan kis aranyos a dolog), ezt kell leadni érkezéskor, és ez alapján szólítanak. (A tulajdonos vezetéknevét mondják, a kisállat nevével).
Minden nagyon cuki, csak az árak szörnyűek. De az oltás fontos, úgyhogy nincs mit tenni.

Szombaton olyan fura idő volt. Mikor elvittük a kutyust a reggeli sétára azt vettem észre, hogy a lakás főbejáratánál levő üvegajtó teljesen párás, a falakról meg csurog a víz...furcsa...aztán kimentünk az utcára, és bár az idő borúsnak tűnt, nagyon meleg levegős szél fújt. Ilyet még nem éreztem, főleg novemberben...meleg szél...érdekes természeti jelenségek vannak az biztos.

Hétvégén tarako és mentaiko napot tartottunk vacsira. Fincsi volt. Ettünk még szombaton nikumant is (majd írok róla később, ez egy hústáska és imádom). Vasárnap pedig mivel meleg volt, hideg soba tészát ettünk. Vacsira meg kipróbáltunk egy kocsonya szerűséget, amiben cápafarok volt. Most nem emlékszem a nevére, meg lusta vagyok megnézni, úgyhogy majd később erről is írok.

A vasárnap tényleg nagyon jól sikerült. Az időjárásról már félek írni, mert ha azt írom hideg van nagyon, másnap nagyon meleg lesz, és fordítva:). Vasárnap nagyon meleg volt, még rövidujjú ingre is levetkőztem magam (de volt sok ember sálban, kabátban is...és a japánok fura divatjában: sapka, téli sál, dzseki, kis rövid nadrág, vagy nagyon mini szoknya, és szőrős bundás csizma, vagy cowboy csizma.)
Még egy japán modellt is láttam, éppen fotózták őt a szép tájjal. Bár elég alacsony volt, de nagyon szép volt, főleg a bőre. Olyan szép bőrük van sokuknak, mintha porcelánbabák lennének...

Felültünk végre erre az óriáskerékre is, ami szép magas. Kb. 15 percig tartott még körbeértünk rajta. A bejáratnál egyáltalán nem kellett sorban állni, és lehetett emlék fotózást is kérni (nem kértünk). 700 yen egy személynek a belépő.

Kicsit az elején féltem, mert a kabinok nagy részén üveges rész van, így mikor lefelé néztem az az érzés fogott el, hogy nincs alattam semmi, és le fogok esni:) Egyébként nem félek a magas dolgoktól, csak néha berezelek az elején, utána meg élvezem. Készítettem egy csomó képet. Szerencsére a fényképezőgép volt olyan kedves és működött, de csak addig, amíg elérkezettnek láttuk az időt, hogy visszamenjünk a metróhoz.
Néha már azt hiszem, hogy lelke van:).

Néhány kép:


                 
Hát ilyen volt a látvány. Szerintem szép kilátás volt. És látható, hogy nagyon szép park van körbe, szeretnénk egyszer a kutyussal együtt idejönni és játszani. Sokan hoznak ide kutyákat.

Miután leszálltunk az óriáskerékről, bementünk az alatta található kis játékterembe. Elvileg inkább gyerekeknek volt, de hát nekünk is van egy "gyerekünk". Szerettünk volna egy kis ajándékot neki. Volt dobolós játék, kosárba dobos játék, purikura gép (print club fotózó gép), és vagy 5-6 fémkaros horgászó gép. Mi az utolsót válassztottuk. Amíg nézelődtünk, hogy melyik plüssfigura lenne a legjobb, addig valaki előttünk azzal foglalkozott, hogy elfelejtett pénzérméket keressen a gépekben. És pont az orrunk előtt talált is egy 100 yenest. (Tényleg sok ember elfelejti a pénzét. Én is találtam már italautómatában 500 yent.) Páromnak elsőre sikerült kihorgásznia egy mickey egeres plüssállatot. (mondjuk szerencsénk volt, mert előtte valaki már a szélére lökdöste). Nagyon örült neki a kutyus, egész este csak azzal játszadozott.

Utána még az egyik kis halastóhoz odamentünk. A víz nagyon piszkos volt, de tele volt nagy halakkal, volt aranyszínű, szürke, fehér, és citromsárga. Kacsák is voltak, de a legnagyobb szám a teknősők voltak számunka. Sajnos annyira elkápráztattak, hogy nem tudtam fotót csinálni. Kb. egy emberi fej nagyságúak voltak, de az egyik kisebb volt. A kisebbik állandóan követte a nagyobbikat, és folyton úgy úszott, hogy a nagyobb elé kerüljön, amikor is a kezeivel integetett a nagyobbiknak, vagy rázta az újjait előtte, mintha viccelődni akarna. Nagyon aranyosak voltak.


Aztán mentünk még az áruházba, ahol aznap bűvész mutatványos volt a kiállítás témája. Volt néhány jó trükkje, de nem néztük sokáig. Mentünk vettünk egy hősugárzót és elindultunk haza.

Végül megvacsiztunk, fürödtünk, és megnéztük egy filmet a tv-ben.
Jó volt az a nap. Nagyon.

Nincsenek megjegyzések:

Ajánlott

Related Posts with Thumbnails