2009. nov. 9.

Egy üzleti vacsi és a hotelok

Kicsit hosszabb ideig nem írtam. Egyrészt nem is nagyon volt miről, másrészt pedig párom sokat volt itthon, ezért a gép általában mindig foglalt volt. De most egy kicsit bepótolom a dolgokat.

Csütörtökön üzleti vacsin volt, ami itt Japánban nem ritka, úgyhogy eddig jó volt, hogy nem fordult elő túl gyakran. Lényegében ilyenkor az egész éjjelt betöltő programokkal foglalják le magukat az üzletemberek és ügyfeleik, vagy üzleti partnereik. Nem túlzottan vagyok oda ezekért a vacsikért, de mit lehet tenni, ez a hagyomány. Általában egy szimpla vacsival kezdődik, aztán körbejárják a várost. Italbárokba, hostessklubokba, karaoke bárokba szoktak általában elmenni. Vannak még más egyéb helyek is, de azokról még csak tudni se akarok. Férjem hajnali 3-kor végzett a szórakoztatással, de mivel akkor nem jár vonat, ezért az üzleti partnere hoteljának lobbijában várt hajnali 5-ig, aztán hazajött, reggel 6-ra.

Egyébként ha valaki ilyen helyzetbe kerülne, mint férjem, erre is van a japánoknak egy kiváló találmánya. A kapszula hotel.

Ezek a hotelok direkt az ilyen helyzetekre vannak kitalálva. Ha nem tudnál hazamenni, vagy este későig dolgoztál az irodában (vagy nincs pénzed normális hotelra), akkor bemész a legközelebbi kapszula hotelba és ott alszol egy pár órát, majd mehetsz megint dolgozni. Ezek a hotelok viszonylag elég olcsóak, és bár nincs túl sok hely de egész felszerelt kis szobáik vannak (tv, stb). Sőt, olyan hotel is van, ahol fürdők vannak, meg sok kikapcsolódási lehetőség. Még nem voltam ilyenben, párom viszont már számtalanszor.

Van egy másik ravasz hoteltípus is, az úgynevezett love hotel, vagy szerelmi hotel, aminek szobáit még kevesebb ideig szokták igénybe venni. Gondolom sokan ismeritek, hogy mi is ez, s mire valók:)


Csak olvastam ezekről, amiket írok.

Egy ilyen monitoron vannak kinnt általában a szobák képei. Általában szemtől szembe sosincs recepciós, csak a hangját lehet hallani, de leggyakrabban, egy gépből kell kiválasztanod a szobát, és fizetni érte. Azt is olvastam, hogy azonos nemű párok nem vehetik igénybe a szolgáltatást, de azt nem tudom elképzelni, hogy hogyan ellenőrzik le.

Nagyon sok ilyen hotel van japánban, így könnyen, kényelmesen és gyorsan le lehet zavarni a dolgokat...
És ez az, amit annyira nem szeretek ezekben a hotelokban, mert milyen egyszerű is elmenni egy fiúval vagy lánnyal ide, és diszkréten csinálni a dolgokat. Soha senki nem tudja meg. Szóval tényleg ravasz hotelok:)Általában hagyományos szobák szoktak lenni, mint egy sima szoba, vagy hotel szoba, de sok helyen érdekes berendezések vannak.

Például elég érdekesnek találtam ezt az "osztályterem" szobát, vagy ezt a "metró" szobát.:)
De vannak még hello kitty-s, meg autóversenyes, űrhajós, discós, zongorás, stb témájú szobák.
Sőt, még jelmezeket is lehet bérelni, illetve a szoba minibárjában általában 1-1 "játékszer" is található, amit ott lehet közvetlenül megvenni. Mindenki találhat megfelelő helyet és teret adhat a vad fantáziának.

Ötletesek, nem ....?

2 megjegyzés:

Jó áron web áruház írta...

Ez a hotelos megoldás naggyon durva! Asszem én sem szeretnék tudni ezekről a megoldásokról...Brrr

Toke írta...

Azért elég praktikusak a kapszula hotelok, és tényleg megérik az árukat. Egyszer majd szeretném kipróbálni, csak úgy a poén kedvéért, szeretek kipróbálni dolgokat. Persze, ha a párom egyedül lenne ott, az nem olyan jó érzés, mintha együtt mennénk.

A szerelem hotelok is praktikusak, ha úgy vesszük. Nagyon sokan járnak oda. Többet nem akarok írni ilyen magánügyi témáról...:), de ajánlom mindenkinek aki ebbe az országba látogat;).
Persze csak addig poén ez is, amíg a párunk velünk megy oda és nem mással. De ezt sosem lehet lenyomozni.

Ajánlott

Related Posts with Thumbnails