2009. nov. 9.

Itt voltunk: Tokyo Sea Life Park


Az idő ismét nyárias, kora őszies hangulatot vett fel, így megint jó idő van itt.

Vasárnap ide láttogatunk el. Az egész nem volt több 2 órás időtöltésnél. Ebben benne van az utazás, szétnézés és az ebéd is. Viszont jól éreztük magunkat.

Ez a hely nagyon közel van. Itt van a közelben az az óriáskerék is, amit már annyiszor lefotóztam messziről.

Itt található egy óriási park, sok zöld fával, meg növénnyel, a már említett óriáskerék, meg hát ez a Sea life park.

A park bejárata ez az üvegház szerű kupola.

Azt kell, hogy mondjam, itt nincs annyi hal, vagy akvárium, mint amire számítottam. Talán még a Camponában is többet láttam annak idején Magyarországon. És általában a bemutatott halak, és egyéb tengeri élőlények nagy része ehető, tehát nem volt sok azokból a színes fajta, díszhalszerű egyedekből.

Ezért is volt nagyon vicces az, hogy az itt kiállított halakat ha a japánok nézték, akkor nem azt mondták, hogy "jaj, de érdekes, milyen furcsa hal ez!" "ilyet még nem láttam!", stb., hanem inkább ilyen mondatokat hallottam "hű, ez a fajta biztos nagyon finom lehet...!" "finomnak néz ki" "jó lenne megenni!"....:)A park legnagyobb kiemelt attrakciója az óriás tonhalak és a pingvinek voltak.

Elég pici akváriumok voltak, és a víz is elég homályos volt sokban, de a halak, rákok, csillagok, namako-k, ráják, minicápák nagyon arik voltak.


Kis túránk végeztével a helyi étkezdében megebédeltünk. Olyan kb., mint egy iskola étkezdéje. Fogod a tálcádat, és tolod a sínen, közbe kéred a főételt, meg rápakolod a tálcádra, amit még enni szeretnél (saláta, gyümölcs, desszert, fagyi, italok). Mi tenger gyümölcsei spagettit ettünk, külön pár darab mini korokkét, és jeges kakaót. A spagettiből nagyon hiányzott egy kis só és bors, de azért ehető volt.

Aztán hazatértünk, előtte bementünk a szupermarketbe venni vacsinak valót. A sok halat nézve nekünk is csorgott a nyálunk, úgyhogy estére nyers hal volt:)

Legközelebb lehet felülünk az óriás kerékre is. Így olcsón tudunk kikapcsolódni, és még messzire se kell hozzá menni.

2 megjegyzés:

peet írta...

Nagyon szép hely. :)

Toke írta...

Igen. Szerintem is:)

Ajánlott

Related Posts with Thumbnails