2009. nov. 2.

Második lépcső ----> kipipálva

A videó megnézését ajánlom anyukámnak.Mostmár hivatalosan is férjes asszony lettem! Bocsi, hogy csak most írom le, de én magam sem hittem.

Sikerült bemenni a polgármesteri hivatalba, odaadtunk minden papírt, átvizsgálták, lemásolgatták, aztán aláírtuk a házassági papírt és kész is volt. Nem volt romantikus cseppet sem, de mindketten örültünk.

Ezután kértünk még az okmányirodától papírt ami igazolja, hogy házasok vagyunk. Több példányt kértünk ezért belekerült kb. 1.700 yenbe. Meg a gaikokujin kártyámba is belekellett írni a változást, ezért még az is időbe telt. Utána azért is fizetni kellett kb. 900 yent.

Kicsit több mint egy órát töltöttünk el ezzel, de már a hosszú hónapok után örültünk, hogy minden rendben ment. A következő lépcsőt kell intéznünk most. És még jó sok pénzbe fog ez kerülni....
Eltudom képzelni mennyit perkál az, aki valódi esküvőt is csinál ezek mellé.... Illetve nem tudom elképzelni, talán annyi pénzt még életemben nem láttam:)

A nevem meg fog változni. Japánban már a férjem nevén vagyok regisztrálva. A második keresztnevem és a régi vezetéknevem el fog tűnni.

Nincsenek megjegyzések:

Ajánlott

Related Posts with Thumbnails