2009. nov. 4.

Őrültség, szekta, terror...Tegnap páromnak eszébe jutott egy tragikus eset, miközben olvasta az interneten a híreket. Az Aum szekta és a Sakamoto család pont 20 évvel ezelőtt történt meggyilkolása.
Mindig felidegesít, ha vallási szektákról hallok, és nagyon sokkolt ennek a szektának is a léte. Korábban erről még nem hallottam, de kicsit utánanéztem, és hát borzasztó...

Egy Shoko Asahara nevű férfi alapította ezt a vallást 1987-ben, melynek a neve Aum Shinrikyo ("Óm sinrikjó"), mai nevén Aleph. Jelentése: "az igazság vallása", vagy a "legfőbb igazság". Többféle vallás tanait tartalmazza, többek közt buddhizmust és kereszténységet is. Megvilágosodást hirdet, meg azt, hogy ez a Shoko Asahara a  megváltó és mindenkit megvált a bűneitől, stb stb. Nem nagyon érdekel...

Kezdetben csak egy kis csoportból indult ki, és legfőképp meditálásról, yógáról szólt, később viszont eldurvult a helyzet, mert közben hallucinogén anyagokat használtak a résztvevők, meg hát idővel egyre többen lettek. Ez az Asahara nagyon okos ember, el kell ismerni, mert tanait népszerű módon mangákba és animékbe írta le, és közérthetően, és könnyen megjegyezhetően. Idővel azt vallotta, hogy el kell indítani egy harmadik világháborút és meg kell tisztítani a földet, hogy csak a jó elit maradjon meg. Uralomra akart törni, és ő akart lenni az új japán császár. Jó sok pénzes támogatóra tett szert, így elkezdett fegyverkezni, meg kémiai fegyvereket gyártani, hazai meg orosz forrásokból.

Az egyik ügyvéd, Tsutsumi Sakamoto ellen-kampányt és pert indított ellenük. Ezt az Aum úgy viszonozta, hogy kivégezték a családot vegyszerek használatával, pont a kultúra napján. Tehát az ügyvédet, a feleséget, és kisgyermeküket, aki csak 14 hónapos volt. Kérdem én, mit vétett az a szegény gyerek?! (Párom azt mondta, azért ölték meg a gyereket is, mert úgy vélték a tagok, hogyha felnő, majd bosszút áll rajtuk...áááá).

A szekta másik nagy és szörnyű cselekedete a tokiói szarin támadás volt 1995-ben, amikor is 5 tokiói metrón ideggázt, szarint engedtek szabadjára. (újságpapírba csomagolva vitték a vonatokba, és esernyőiknek a hegyével jukasztották ki a csomagot, hogy elszabaduljon a szarin) Ennek a vegyületnek ha csak egy cseppjét is közelről belélegzed meghalsz. Ami szerencse, hogy nagyon lassan terjed szét a levegőben. Így hála az égnek nem halt meg minden utas, csak 12, viszont közel 5000-en megsérültek. Többek közt eszméletvesztést, hányást, bevizelést és -székelést okozott, orrfolyást, meg sokaknál ideiglenes, illetve életen át tartó szem romlást. Ezután az eset után a hatóságok is felfigyeltek a szektára, és nem sokkal később több száz tagot és köztük a vezetőt is börtönbe csukták. Sokakat halálra ítéltek, de nem hajtották végre, mert féltek/félnek a következményektől. Remélem azért kiszabadulni nem fognak a börtönből.

Mostmár a szekta egyáltalán nem olyan aktív, vagy ha igen, akkor azt jól álcázzák.

Őrültek, mind, szerintem.

*A youtube-on angol nyelven fennt van egy 7 felé vágott videó (discovery channel közvetítés) az incidensről.*

Nincsenek megjegyzések:

Ajánlott

Related Posts with Thumbnails