2009. dec. 4.

2009.12.04. Miért értelmezik át a "Friend" szót?Kerestem oldalakat, ahol tudnék esetleg japán emberekkel levelezni, ún. "penpal" oldalakat.
Találtam sokat, abból egyet kipróbáltam, és regisztráltam magam. De nagyon melléfogtam sajnos.

Angolul írtam be a bemutatkozót. Hogy csak barátokat szeretnék, akikkel gyakorolhatom a japán nyelvet. De igazából a helyes szó "levelezőtárs" lenne, mert nem mehetek el csak úgy találkozgatni. Családi állapotnak a házast jelöltem meg, és kedvenc időtöltésnek azt, hogy együtt vagyok a férjemmel és a kutyánkkal.

Erre, kaptam jópár felkérést meg üzenetet, hogy akarok-e barát, azaz "friend" lenni. Visszaírogattam, hogy persze, miért is ne. Írogassunk egymásnak, aztán majd lesz belőle valami. Aztán nem sokkal később ilyeneket írnak nekem, hogy nem-e akarok egy kis "love affair-t". Vagyis megcsalni a férjem, mert valószinüleg a férjem úgyis megcsal engem, mivel japán, meg hogy miért nem akarok találkozni, akkor nem is érdekes az egész, és tök unalmas vagyok. Egész lehangolt a dolog. Egy ideig nem fogok ilyen oldalakon nézelődni. Inkább tanulok magamtól, és bezárkózok, ahogy eddig is.

Még fiatal vagyok években, de valahogy egyáltalán nem tudok beilleszkedni kortásaimhoz.:) Mindegy, éljék ők az ő életüket, bulizzanak, meg tudomisén, én is élem a magamét.

Képzeljétek süt a nap! Milyen fura. De pont erre számítottam.
Párom ma későn jön haza, lehet még írogatok az este, ha már nagyon nem tudok mit kezdeni magammal...

2 megjegyzés:

kiseri írta...

Sajnálom... nagyon bátor vagy, hogy egy idegen országba költöztél, ismeretlen kultúrába. De hidd el, rokonlelkek és barátaid mindenhol lesznek, nem maradsz egyedül! Miért nem iratkozol be valamilyen tanfolyamra? Akár kézimunkázni vagy nyelvet gyakorolni... inkább ilyen helyen ismerkednék... Meg nem lennél annyit egyedül se. Kitartás!!!

Toke írta...

Köszönöm a bíztató szavakat, kedves vagy. Egyszer majdcsak megnyílik számomra ez az ország, valamikor, valahogyan. Meg én is neki. Csak néha tör rám a magány, de mindig megpróbálom elűzni azt valami hasznos teendővel, úgyhogy sokáig nem tart. Ilyen oldalakkal viszont nem fogom mégegyszer lehangolni magam!:) De igazad van, nem ilyen helyen kell ismerkedni.

Mielőtt idejöttem, párom figyelmeztetett, hogy sokat leszek majd egyedül, és hogy nem szívesen enged elmenni egyedül messzire se (tehát lőttek a tanfolyamoknak), mert veszélyesnek tartja. Bár vannak ázsiai vonásaim, de azért látszik, hogy nem vagyok idevalósi, és ez sok férfinak tetszik. Ezért az olyanok, akik le vannak stresszelve, vagy öngyilkosságba menekülnek, de magukkal rángatnak még egy pár embert előtte, vagy csak a szimplán őrültek engem találnának meg, és nem akar kitenni ilyen kockázatnak. Sokszor már kicsit túlzás, ahogyan félt engem, de így volt ez Magyarországon is. Ő ilyen.
Meg hát itt van a kutyánk is. Sajnos nagyon el van kapatva. Nem bír ki sok időt egyedül. Mikor másodszorra repültem ide, és a párom csak elment értem a reptérre, szegénykém már felkészült arra, hogy meghaljon a lakásban. Tehát még egy dolog amiért jobb, ha itthon vagyok.
De az idő múlik, és már egyedül metróztam, meg mindig egyedül vásárolok be, a kutyus is képes egyre több órát egyedül lenni, úgyhogy már csak idő kérdése, és mehetek valamilyen tanfolyamra is. Én türelmes vagyok. Majd, ha megkapom a vízumot, akkor utána jó lenne. Főző-, nyelv-, vagy valamilyen kézimunka tanfolyam nagyon érdekelne. Mindig lehet valami újat, érdekeset tanulni. Életünk végéig.

Ajánlott

Related Posts with Thumbnails