2009. dec. 14.

2009.12.14. Pihenős hétvége volt

Hétvégére terveztük, hogy megyünk valahova, de végül úgy döntöttünk, hogy inkább mégse. Pihentünk, forró fürdőztünk, ettünk. Azért vasárnap beugrottunk az állomáson levő bevásárló központba körülnézni. Férjemnek vettünk egy jó meleg pufi téli kabátot. meg nekem egy pár kesztyűt.


Vacsorára meg vettünk egy egész halat, (ami sajnos nem volt túl nagy) ezt a fajtát itt tai-nak hívják. (Angolul sea bream, de más fajta, mint a red snapper- vörös sügér). Egészben akartam megsütni, de végül nem akartam sok időt pepecselni, és inkább félbe vágtam, kibeleztem, kiszedtem a középső szálkát és a halsütőben meggrilleztem, aztán nyakonöntöttük kis szójaszósszal, és kész is. Csak nagyon kemény a bőre, kicsit bajlódtam még sikerül, de egész szépen megoldottam a dolgot. Bár én ezt a fajta halat nyersen sokkal jobban szeretem, azért jó volt.


Meg vettünk 4 yakitori-t is, ami tulajdonképpen bambuszpálcán sült csirkehússzeletek. De más húsfajtából is lehetett válogatni (marha, disznó, máj, stb). Nagyon finom volt. A csirkének a porcait is rajtahagyták, amitől nagyon ropogós volt az egész, és ez a füstös íz, ami ezeken a grill ételeken van, az isteni. Már hiányzott. Olyan régen nem sütöttünk húst a szabadban, legalább venni ilyet és megenni jó volt nagyon.

És, most először, mióta itt vagyok láttam egész csirkét a boltban, és egész csirkecombokat! Jó, persze várható volt, mert jön a karácsony, és ilyenkor ez amolyan nemzeti étel, de akkor is jó volt látni. Csak kár, hogy az árát is megláttam:).

Nincsenek megjegyzések:

Ajánlott

Related Posts with Thumbnails