2009. dec. 16.

2009.12.16. Mennyország

Sikerült feljutnom a "mennyországba"!

Bementünk a bevándorlási hivatalba ma reggel. Vettünk illetékbélyeget, ami 4.000 yenbe került, aztán felmentünk az emeletre, ahol sorba kellett állni. Először begyűjtötték az illetékbélyeg kifizetését igazoló adatlapot, az útlevelemet, és az alien kártyámat, majd adtak egy sorszámot, és várni kellett. Kb. 35 percet lehettünk ott. Aztán mehettük ismét a pulthoz, ahol visszaadták a papírjaimat benne a vízum matricával. 1 évre kaptam csak vízumot, a kívánt 3 helyett, de már ez is nagyon nagy lépés. Tehát mostmár nyugodtan itt maradhatok. Elég gyors volt a kivizsgálás szerencsére. Mostmár csak az okmányirodába kell elmenni megint, hogy az alien kártyámon fel tudják tüntetni a változásokat, de az is lehet, hogy teljesen újat kapok, megint.
Huh, most nagyon nagyon örülök!!

Hétvégére már terveztünk is programot, bár ez olyan program lesz, amit sajnos külön fogunk eltölteni. Fürdőbe megyünk, illetve szaunázni. Mivel Japánban nem sok lehetőség van arra, főleg nyilvános fürdőkben, hogy férfiak és nők együtt fürdőzzenek, ezért csak így külön eltöltve élvezhetjük a fürdő örömeit. Ráadásul meztelenül van mindenki + törcsi...érdekes lesz...


Tegnap este adták a tv-ben a Dirty Dancing-et. Már vagy százszor láttam, de 101-szerre is képes vagyok megnézni. Lehet, hogy kicsit lányos a történet, vagy nyálas, de én akkor is szeretem ezt a filmet. (A film második részét /Havana nights/ viszont utálom. Nem sok filmnek szeretem a második részét egyébként sem.)

Igazi klasszikus. Jók a táncok, a zenék, a szereplők, minden.
Mindig bánni fogom, hogy kiskoromban kihagytam a jó lehetőséget, hogy táncolni tanuljak. Persze sosem késő elkezdeni, de a társas táncos időszakom már leáldozott.:) (Én azt valahogy kis szerelmi kalandnak tartom igazából).


Ebben az évben sok felejthetetlen hírességet vesztett a világ. Nyugodjon békében Patrick Swayze.
Egyébként nagyon szeretem a táncos filmeket. Mint a Flashdance, Dance with me (mindenem a tánc), és Rivaldafényben (Center stage).

Táncról jut eszembe, hogy van ez a táncolós sport, a neve Core Rhytms. Nem tudom, hogy tényleg nagyon híres-e ebben az országban, de tv shopban agyonreklámozzák mindig, és a youtube-on is van sok japán lánynak feltöltve videója róla. Szerintem érdekes, és elég intenzív. Ezen a videón egy volt gésa lány mutatja be, hogy ő hogyan edz.

5 megjegyzés:

Krisztina írta...

Megnéztem ezt a videót és már 3 percnél elfáradtam. :D Pedig csak néztem. :)

Pejho írta...

Most biztos megkönnyebültél és megértem, hogy nagyon boldog vagy.
A videót viccesnek találtam, bár tényleg nagyon intenzívnek néz ki.
Nálunk nagyon esik a hó reggel óta. Olyan szép!

Toke írta...

Krisztina, én egyszer összegyűjtöttem a youtube-os videókat és csináltam egy otthoni edzést belőle...hát tényleg fárasztó, főleg a hasizmoknál...:). Ajánlom azoknak, akik sokat ülnek. Jól megmozgat.

Igen Pejho, tényleg nagyon megkönnyebbültem. Úgy örülök, hogy mostmár nem kell többé elszakadnom a páromtól.
Igaz, hogy kicsit vicces a videó, mintha felgyorsított tánc lenne:), de azért nem rossz kis sport.
Jó nektek, hogy esik a hó. Szeretem a hangulatát, tényleg nagyon szép, ahogy pelyhekben hullik, meg főleg az tetszik, amikor az esti fényekben csillog a hótakaró teteje. És imádom nézni, amikor a kutyusunk búvárkodik a hóban. Csak az a rossz, mikor olvadásnak indul...

Túró írta...

Szexi!

Toke írta...

:)

Ajánlott

Related Posts with Thumbnails