2009. dec. 21.

2009.12.21. Fürdő helyett karaoke


Fürdő helyett inkább úgy döntöttünk, hogy elmegyünk karaokézni. A két dolognak semmi köze nincs egymáshoz, de mindkettő jó időtöltés. Mivel találtunk tőlünk csak 20 perc sétára levő karaoke klubot, ezért gondoltuk sokkal olcsóbb oda menni, mint másfél órát vonatozni egy jó kis fürdőhöz. Persze valamikor majd a fürdőzés is ki lesz próbálva:).

Régen voltam már karaokézni. Általános iskolás koromban szinte ezen a gépezeten nőttem fel ázsiai dalokkal, de miután tovább adtuk a gépet, már csak nagyon ritkán volt alkalmam ehhez. Párszor kínai éttermekben. Úgyhogy az elején picit nehéz dolgom volt a dalolászásban.

Nagyo jó karaoke klub van a közelünkben. Rengeteg szoba van. Sokan járnak oda, olyanok is, akik nem énekelni mennek oda, hanem azért, hogy gyakoroljanak a hangszerükön (mert ahol laknak, zavarják a lakókat), vagy akik előadóművészek, és gyakorolnak 1-1 koncertre. Jó a hangszigetelés is. 2 órát töltöttünk ott, plusz vettünk italbárjegyet is és fizettünk összesen 2850 yent.


Mint mindig, most is elfelejtettem fotózni. Telefonnal nem szeretek, mert olyan homályos a kép, de a fényképezőgépem meg nagyon tragacs már. Csak akkor működik, ha kedve van. De megbeszéltük, hogy megyünk megint valamikor, úgyhogy majd akkor fotózok.

A hallban van két pult, az egyik a bejelentkezés, a másik pedig a kassza. 2 órát kértünk és italjegyet. Kaptunk róla egy papírt. Meg egy tálcát és két poharat. Az első emeleten van az italbár, ami csak autómatákból áll. Sokféle ital közül lehet választani, zavaromban azt se tudtam melyiket válasszam. Végül egy zöldteás shake-et töltöttem a poharamba, de megbántam. Bár imádom a zöldteát, ebbe túl sok volt belőle, és éreztem a darabjait a torkomban, ami énekléskor nem valami kellemes. Legközelebb egy sima juice-t választok.
Egy egyszerű karaoke szobát kaptunk a harmadik emeleten (Japánban a földszint az első emelet). Kicsi volt, de elfér benne azért legalább 8-9 ember. Nagy képernyős tv volt benne, és egy fura masina mellette, ami arra jó, hogy felvegye amit énekelsz, és be lehet postázni a videót a youtube-ra. Ehhez külön kell fizetni, így nem vettük igénybe.

A karaoke gép nagyon egyszerűen működik, gondolom nem kell magyaráznom, mert már Magyarországon is van jónéhány, legalábbis bárokban, klubokban biztos. Csak ki kell választani a könyvből a számot, amit énekelni szeretnénk, és a távirányitón beütni a számait és már indul is. Egyébként lehet állítani, hogy milyen szólamban szóljon a dal (magasabb, vagy mélyebb hanguaknak), meg persze a mikorfonon is rengeteg beállítást lehet eszközölni.
A karaoke könyv Japánban olyan tényleg mint egy szótár. Amikor új dalok születnek, akkor azzal is kibővül. Rengeteg előadótól rengeteg dal van benne. Talán az összes. Szinte nincs olyan dal, amit ne lehetne megtalálni. Amit bántunk, hogy csak japán dalokat találtunk. Pedig néhány külföldi dalt is szívesen elénekeltünk volna még.

Először párom énekelt, mert ő sokkal gyakorlottabb, és nagyon szépen elénekelt egy dalt. Aztán én következtem, de amikor először próbáltam énekelni, nagyon hamis hangok jöttek ki belőlem, a saját fülem is fájt, ezért inkább pár sor után leálltam, és az elkövetkező dalok éneklését a páromra hagytam, én meg mikrofon nélkül énekeltem. Aztán mikor már belejöttem a dologba, a többi dalt együtt énekeltük, és nagyon meg voltunk elégedve magunkkal:). A végén már úgy élveztük, hogy szívesen maradtunk volna még egy picit, de aztán csörrent a szoba telefonja, hogy lejárt az idő, mások már várnak a szobánkra. Hát mi mást tehettünk, baktattunk lefelé, de azért még hazafelé menet is dudorásztunk.
Nagyon jó volt. Alig várom, hogy megint mehessünk.
Én Yamaguchi Momoe, Nakamori Akina vagy Takeuchi Mariya dalait tudom legjobban elénekelni, mert az passzol a hangomhoz. De nem vagyok túl jó. Sokszor hamis a hangom. Gyakorolni kell:).

2 megjegyzés:

Pejho írta...

Ezt szívesen kipróbálnám én is, bár nincs jó hangom. Mindenesetre nagyon jó lenne a párommal bohóckodni. Biztos jókat nevetnénk.

Toke írta...

Igen, tényleg jó szórakozási lehetőség. És az a jó, hogy külön szobák vannak, így max. a párunk ájul el, ha túl hamis a nóta:).

Ajánlott

Related Posts with Thumbnails