2009. dec. 24.

2009.12.24. Piknik a parton


Talán van már 2 hete annak, hogy nálunk folyamatosan minden nap süt a nap. Így bár még ha kicsit hideg is van, mégis a nap sugarai gyorsan felmelegítenek. Az elmúlt hétvégén, mikor sétálni voltunk, a tengerparton megláttunk egy nagyon jó helyet. Szinte nem jár oda senki, füves rész van, és nagyon közel van a vízhez. Már akkor úgy döntöttünk, hogy valamelyik nap elugrunk ide piknikezni. Igaz, télen talán nem sok embernek jut eszébe ilyesmi, de miért is ne?:)

Vettünk bentós dobozokat, de ez nem igazi japán bento, csak műanyag, és sokkal kisebb méretű is. Olyan, mint nálunk a műanyag ételes dobozok, csak ebben van evőpálcika tartó. Készitettem tori no tatsutaage-t, krumplisalátát, kinpira zöldségeket (lótusz, gobo, répa édes szójaszószban), rizst, rajta umeboshi-val, meg vágtam fel almát (sós vízben áztatás után nem barnul meg hosszú idő után sem), és tettem el pár kekszet. És vittünk zöld teát, meg a kutyusnak vizet. A hosszú séta után mire odaértünk jól elfáradtunk, és nagyon jólesett a bento a parton. Szépen el is tűnt minden étel:). Csak azt bántuk, hogy a labdánkat nem vittük, mert akkor még egy jót labdázhattunk volna. A kutyink nagyon élvezte, hogy szabadon szaladgálhat. Csak egyik alkalommal elkalandozott tőlünk messzebbre, és csak azt vettük észre, hogy henpereg a fűben...mondtam "jaj ne!!! Csak nem?!..."  és ... csak de :( .... Van egy olyan mániája, hogy halas ételekbe henpereg bele. Ezúttal egy döglött hal volt a fűben...:S Jó illata volt utána, mondhatom.

Szóval jól sikerült ez a bentózás, úgyhogy párom most rákapott a dologra, és megkért, hogy csináljak neki a munkahelyére is. Végre kiélhetem elfolytott bentókészítési vágyaimat:). Bár még nem tudom, hogy jövőhétre is készíthetek-e. Majd kiderül.
Nagyon jó volt a tegnapi nap. Remélem megyünk máskor is. Tényleg jó idő volt, annyira, hogy még az arcom is lepirult.

5 megjegyzés:

Pejho írta...

Kérek képet a saját készítésű bento-ról!!!! Nagyon kíváncsi vagyok!:))
Amikor gyerek voltam volt egy angolszetterünk és annak is a mániája volt beledörgölődzni a döglött halba. A Dunánál volt a telkünk és ez bizony sokszor megesett. Undorító volt! Együtt érzek veled!

Névtelen írta...

Igen, képet csinálj.
Pláne, ha Te is szépen kifaragod a zöldségeket, és olyan csodákat alkotsz, mint amilyenek a bentos-blogokban láthatóak. :)
Szia: Vera

Toke írta...

Rendben, közkívánatra majd felrakosgatok fotókat az ebédről.:) Habár nem nagyon van lehetőségem túl dekoratív bentókat készíteni...szóval túl sokat ne várjatok...:)

Pejho, már azt hittem, csak a miénk csinál ilyeneket, érdekes, hogy más háznál is előfordul.:) Tényleg nem értem miért hemperegnek a kutyák a döglött tengeri állatokon. A miénk múltkor is elkunyerált vacsoránál tőlem egy falat kagylót, és ahelyett, hogy megette volna inkább felkente a saját szőrére. Sűrűn kell fürdetni sajnos:S

Névtelen írta...

A képen te vagy elrejtve? :)

Toke írta...

Igen:)

Ajánlott

Related Posts with Thumbnails