2009. dec. 28.

2009.12.28. Van biciklink:)

Ez a hétvége nagyon pihenősen telt el, kiélveztük a karácsonyt utólag, mivel előtte nem volt rá lehetőség a munkanapok miatt. Nem mentünk új helyre egyáltalán, de azért jó volt mint mindig. Ez az év utolsó munkanapja párom számára. Utána 1 hét szabadság. Valószínű, hogy a blogom is szabin lesz ez idő alatt:).


Szombaton az állomáson jártunk. Evéssel ajándékoztuk meg magunkat karira. És annyit ettünk, hogy az már sokk. Eleve ettünk otthon ebédet. Az állomáson pedig először is vettünk megint takoyaki-t, ezúttal majonézes mentaikosat, hogy ne mindig ugyanaz legyen. Ettünk 4-4-et. Aztán vettünk 2 db édes kinako-val ízesített kushidango-t (ragacsos rizsgombócok bambusz pálcikán édes szójabablisztben megforgatva), és 1 db dorayaki-t (palacsinta korongok édes vörösbabkrémmel,---> jó recept itt /angol/). Minden nagyon finom volt. Aztán megláttunk egy kis koreai-japán étkezdét, ahol lehet enni bibinbát. De úgy határoztunk, hogy legközelebb eszünk ilyet. Aznap reggel a tv-ben láttunk egy rámen összehasonlító műsort, és annyira jól néztek ki. A műsor hatására még egy rámen éttermet is kerestünk, pedig már eleve tele voltunk. Sajnos csak gyorséttermi ráment sikerült kifognunk ismét, ahol gépből kell választani, megvenni a jegyet és odaadni a szakácsnak és 1 perc múlva már hozzák is a kaját. Annak ellenére azért finom volt, de utána már teljesen kivoltunk a sok evéstől. Estére csak salátát ettünk kevés pirítóssal.

Vasárnap tartottunk megint egy mini pikniket. Nagyon szeretek a szabadban enni, és hogy hideg van, még jobban szeretek. Most nem csináltam semmit. Inkább vettünk 2-2 onigirit (töltött rizslabdácskák), és pár darab rántott csirekecomb falatot, meg két jó meleg zöld teát. Egy közeli parkban leültünk és együtt megettük. A kutyus teljesen odavolt a csirkéért és a csontokért. És olyan jó, hogy azt a parkot választottuk piknik helynek, mert találtunk az egyik fánál egy új kutyakefét, pont olyat ami puha szőrhöz jó. Ez a fajta itt legalább 5 ezer yenbe kerül (10 ezer Ft), és pont ilyet akartunk, csak sokaltuk az árát, és lopás-nem lopás elvittük.
Miután hazamentünk párom megint nem bírt magával, és felnyitotta a spórolós perselyünket. Kevés volt benne, de annyi összegyűlt, hogy vegyünk rajta egy biciklit, ami a legolcsóbb ezen a környéken. Szóval most van egy biciklink. Nincs rajta sebesség váltás meg semmi, csak egy egyszerű bicikli. Nagt segítség ez bevásárlásnál! Nem nagyon engednek még használni, de nagyon tetszik:)). Itt olyan bicikliket használnak leginkább, ami városi nagykerekű bicikli. És majdnem mindegyiken van kosár. A lámpa pedig a keréknél van elől, nem pedig a kormányon, ahogy azt én megszoktam. Mindegyikre fel van szerelve alapból egy hátsó kerék zár is. Bár nyugis környék a miénk és sokszor hagynak járó motorral autókat vagy motorokat egyedül, azért sok a lopás, és főleg bicikli lopás fordul elő sűrűn. Talán a mi kis olcsó bicajunkat már csak nem lopják el.

Örülök, hogy végre lesz egy kis hosszú szünet. Ami úgy elrepül, hogy csak na, de akkor is jó. Mostmár csak azon töröm a fejem, hogy újévre mit csináljak. Szerintem nem fogok hagyományos japán ételeket készíteni, talán csak keveset, mert nem tudom mindenről hogy mi micsoda, vagy hogy kell elkészíteni, készen megvenni meg elég drága. Sőt még újévi bentós doboz kollekciónk sincs. Egyszer szívesen találkoznék már az anyósommal, ő biztos sokat taníthatna.

Nincsenek megjegyzések:

Ajánlott

Related Posts with Thumbnails