2009. dec. 14.

Az utcai bűvész: Takayama Cyril


Takayama Cyril (a japánok "szeró"-nak ejtik) 1973-ban született, félig japán, félig francia származású. Az USA-ban született és nőtt fel, de később rossz viselkedése miatt a szülei végül Japánba küldték. Egy gazdag üzletember figyelt fel a tehetségére, és hamarosan az egyik leghíresebb bűvész és illúzionista vált belőle.

Én személy szerint nem hiszek abban, hogy varázslat létezik, viszont nagyon élvezetes nézni a nem hétköznapi bűvész trükkjeit. És nehezen lehet ésszerű magyarázatot találni arra, hogy hogyan is csinálja őket.

A híres hamburger trükkAz érme és sótartó át az üvegen trükkKártya az akváriumban trükk. Ez nagyon érdekes!Narancsba citrom, citromba tojás, tojásban élő madár trükkCyril és Gal Sone összemérik tudásukat evésben
Kártya az autóüvegben trükkÉs még rakhatnék ide videók sokaságát, de szerintem ennyi bőven elég. 2 évvel ezelőtt sokkal jobb videókat láttam a trükkjeiről, most sajnos csak ilyen homályosakat találtam.

Még érdemes megfigyelni a videókon, hogy hogyan is csodálkoznak a japán emberek. Ez itt nagyon jellemző dolog. Engem kicsit irritál, de a legtöbben így csodálkoznak, és hogy most én is itt élek, már kezdem átvenni a fura szokásokat...EEEEEeeeee??!

6 megjegyzés:

Kri írta...

Varázslat nincs. MÉgis, a tér és idő hajlítgatásán kívül más magyarázatot nem tudok elképzelni ezekre a trükkökre. :) Pedig biztos van, és talán egyszerűbb, mint hinnénk. :)

Toke írta...

Jó lenne személyesen is látni, egészen közelről. Bár, olyan gyorsan mozgatják a kezüket ezek a bűvészek, hogy teljesen megtévesztik az embert, lehet, nem jönnék rá semmire. Nem tudom, hogy csinálja ezeket a trükköket, de nagyon ügyesen, az már biztos.

Túró írta...

Igen, elég egyszerű, de nem beszélhetek! Hi-hi! :)
Szerónak a videói körlevélként járják az országot. Minden hónapban kapok párat. Valamiért a tv-k csak a Copperfieldet mutatják.

Toke írta...

Csak nem egy bűvészhez van szerencsém?:) Kár, hogy nem fedik fel a trükköket...
Én soha nem kaptam videókat Cyril-ről körlevélben...de akkor mostmár gondolom jó sokan ismerik Magyarországon is.

Névtelen írta...

Nem, nem vagyok bűvész. :) Van persze megoldás-ötletem, de az olyan illúzió rombolás. Szórakoztatóbb varázslatnak látni.
Az a csodálkozást kifejező hang ("eeeeeeeeeeee?") nekem olyan, mint nálunk a nevetőgép, nem? A tv-sek ilyen dolgokkal turbózzák fel a műsort. :) Vagy :( ?

Toke írta...

Az én illúziómat nem lehet lerombolni, azzal, ha elárulják a trükköket. Inkább arra, gondolok, hogy ez miért nem jutott előbb eszembe:).
Tényleg úgy hangzik a videókon, mint a nevetőgép, de műsoron kívül is így csodálkoznak, és leginkább a nők.

Ajánlott

Related Posts with Thumbnails