2009. dec. 7.

Japán ételek: 21. KABOCHA - Japán sütőtök

Bár mostmár vége az ősznek, azért még nem járunk olyan messze tőle.
Elég sűrűn fogyasztottunk kabochát ez idő alatt. Gyorsan el lehet készíteni, mégis nagyon finom.

Amit nem szeretek benne, hogy nagyon nehéz felvágni. Elég kemény a héja. Viszont úgy darabolom fel mindig, hogy a héja is rajta maradjon, és csak kicsit szoktam lehámozni belőle. Azt nem tudom, hogy így egészségesebb-e, de mindenképpen szépen mutat a narancs és zöld együtt a tányéron.

Általában csak kis mellékfogásként szoktuk fogyasztani. Lehet tempura panírban kisütni, vagy egyszerűen csak nagyobb kockákra vágva dashi és szójaszósz keverékében kifőzni. Azuki babbal, szójaszósszal és cukorral együtt főzve is nagyon finom.

Egyik egyszerű elkészítési mód az, hogy sima vízben, vagy dashi-ban kifőzöm (persze azért nem annyira, hogy szétessen), és utána egyszerűen majonézzel elkeverem. Nagyon finom és percek alatt kész van.


Az About.com-on van fennt még jó recept, amit kipróbáltam, hogy hogyan lehet belőle krémes levest csinálni, illetve salátát (páromnak nem ízlett a saláta, de nekem tetszik a hagyma és tök fura párosítása).

Még nem tudok búcsút mondani az őszi fogásoknak, sőt néhány nyárinak se. Még elég meleg van ahhoz, hogy ne legyen téli hangulatom.  De azért már szívesen csinálnék valami nagy tál levest:) az asztalnál...

Nincsenek megjegyzések:

Ajánlott

Related Posts with Thumbnails