2009. dec. 8.

Japán ételek: 22. Omuraisu - Rizsomlett



Az Omurice nagyon egyszerű, mégis ötletes kis étel. Általában lehet a nap minden szakaszában enni. Hiszen lehet tartalmas reggeli, könnyű ebéd, vagy vacsora. Párom nem szereti, ezért mi itthon nem csinálunk ilyet, néha csináltam magamnak, de egy személynek nem olyan jó móka. A cooking with dog megint csak jól jön, mert az alapján érdemes elkészíteni.


Gyerekek szeretnek ilyet enni, mert mindenféle vicces dolgot lehet rá rajzolni, vagy írni ketchuppal. És már ettől is étvágygerjesztőbb. Feleségek is szoktak így üzenni valamit a férj ételén:).
Persze az, hogy milyen ízesítésű rizzsel készítjük, az nem kötött. Lehet változtatni izlés és kedv szerint.

Az efféle szervírozásnak a másik fajtája az Omusoba. Amikor az omlett belsejében nem rizs, hanem sült tészta (yakisoba) van. Ilyenkor előfordul, hogy nem ketchup kerül a tetejére, hanem mondjuk okonomiyaki szósz, vagy tonkatsu szósz, illetve majonéz. Lehet helyettesíteni worchestershire szósszal.





A yakisoba még meglepő módon szendvicsben is nagyon finom (sobapan). A repülőn pedig kínáltak ketchupos spagetti tésztával töltött szendvicset (naporitanpan) is, és az is nagyon ízlett!



6 megjegyzés:

Pejho írta...

Ismét egy nagyon jó recept! Ez lesz a holnapi vacsora.
Múlthéten csináltam megint okonomiyakit,( persze Pejho módra). A gyerekek már panaszkodtak, hogy valami magyar ételt is szívesen ennének, de amikor leültünk ebédelni, alig tudtam megmenteni belőle valamennyit, hogy Apának is maradjon.:))

Nagyon jót nevettem! Most voltam fodrásznál és pont olyan a hajam, mint a Cooking with dog-ban a hölgynek.(ez biztos csak nekem vicces)

Toke írta...

Hmmm, azt hiszem akkor jó kis vacsora lesz holnap nálatok:)!
És nagyon örülök, hogy az okonomiyakinak is ilyen nagy sikere volt. Jó kis étel az, ráadásul még viszonylag olcsó is, és másnapról megmaradt ételeket is bele lehet sütögetni.

A profilképeden még hosszú a hajad, akkor ezek szerint jó sokat vágtak belőle..., szerintem inkább aranyos, hogy olyan lett a hajad mint a Cooking with dog-os hölgynek:)). Az a nő olyan jól tud főzni, hogy rá érdemes hasonlítani!;)


További jó sütést-főzést!:)

Kri írta...

Szia! Nemrég keveredtem a blogodra, de azt hiszem, rendszeres látogatód leszek. :)
Ez a rizsomlett érdekesnek tűnik. De mi az a kis barna kocka, amit a videón felszeletelnek?

Toke írta...

Szia Kri!

Nagyon örülök, hogy olvasod a blogomat, és a kommentet is köszönöm!:)
Az a kocka csirkeleves kocka, ami szerencsére könnyen beszerezhető.

Kri írta...

Megcsináltam a rizsomlettet a Cooking with dog alapján.
Hááááááát, az omlett részen még van mit tökéletsítenem. :)
Nem lett szép, csupa lyuk, viszont nagyon finom.

Így néz ki: (Remélem jól linkelem a képet)
http://s952.photobucket.com/albums/ae8/hanmichi/omurice/?action=view&current=omu035.jpg

Toke írta...

Szia Kri!

Gratulálok a szép és finom omurice-hoz! Hétvégén rákukkantottam a képekre, aztán most újranéztem, és láttam azóta már az omlett részét is sikerült tökéletesítened!;) Nagyon íncsiklandozó lett.

Úgy látom a cicus is kapott belőle:).

Ajánlott

Related Posts with Thumbnails