2009. dec. 25.

Karácsonyi vacsora...


Nem akartam semmi bonyolultat készíteni vacsorára, de ötletem se volt, hogy mit is főzzek. Aztán találtam viszonylag olcsón marhahúst a szupermarketben, úgyhogy az lett a vacsora. Pácoltam pár órán át, aztán serpenyőben megpirítottam picit, utána beraktam a sütőbe. Egész jól sikerült, kívül szép barna volt, belül pedig rózsaszín. Aztán mielőtt párom hazajött, beraktam a mikróba, hogy meleg legyen, de nagyon megbántam, mert a mikró szépen megfőzte az egészet, és a szép rózsaszín rész is megfőtt. ÁÁáá, kicsit kiakadtam. Túl sok időre tettem be, egyáltalán minek tettem be... Hát még most is maradt a húsból. A kutyának se kell:(.

Csináltam még miso levest gombával, meg szokásosan rizst, krumplisalit mindenféle zöldséggel, és még előző napról maradt egy kis mentaiko (ikra), így az is az asztalra került. Végülis nem maradtunk éhesek, szerencsére.

Desszertnek tortát csináltam (kész tortalapból). Kicsit egyenetlen a habelosztás, de majd meghaltam mire kézzel felvertem a habot:). Utána már elment a kedvem és az erőm az aprólékos munkától. De azért egész jól nézett ki! Még a fele megmaradt, úgyhogy ma is ez lesz a desszert.

Nincsenek megjegyzések:

Ajánlott

Related Posts with Thumbnails