2009. dec. 22.

Konyhai eszközök: 3. Oven toaster - Pirító sütő


Ez a kicsike is nagy segítség a konyhában, szerintem nagyon sok embernek van otthon. Nekünk a képen látható fajta van. Tulajdonképpen ez egy nagyméretű kenyérpirító, (picit kisebb a mikrósütőnél), de más ételek pirítására is lehet használni.

Látható, hogy az első funkció a kenyér pirítására való.
Egyszerre 4 szelet fér el benne.
Értelemszerűen, lehet így melegszendvicset is készíteni.
A második funkció a mochi pirítására való. A mochi egy rizssütemény, ami ki van szárítva. Ha nincs megfőzve, vagy pirítva, akkor nagyon kemény. Ha fejbe dobnának vele, szerintem igencsak kiterülnék:). Szóval ez a kis pirító arra is jó, hogy ezt a kőkemény valamit, belülről nyúlós és ragacsos, kivülről pedig ropogós rizssüteménnyé tegye.
Pirítás után lehet tenni levesekbe (pl a zoni-ba, ami az újévi leves), vagy zenzai-ba (édes vörösbableves), szójaszósszal nyakon lehet önteni és nori-ba tekerni, stb. Főzve is nagyon finom, én cukros kinakóban (szójababliszt) megforgatva szeretem a legjobban.


A harmadik funkció a guratan/guratin készítésére való, ami tulajdonképpen valamilyen krumplis vagy tésztás, stb étel sajttal a tetején.
Lehet még pizzát, és fagyasztott rántott ételeket sütni benne. Meg persze bármi mást, ami még beletehető. A tofuk közül az aburaage-t szoktam benne pár percig grillezni, mert attól olyan finom ropogós lesz a külseje.

Nincsenek megjegyzések:

Ajánlott

Related Posts with Thumbnails