2009. dec. 18.

"Please do it at home" poszterek a japán metrón.

Rögtön felfigyeltem ezekre a poszterokra, amikor először ültem metrón ebben az országban. Szerintem irtó viccesek:D.Ezeket a posztereket (úgy olvastam) 1974-től kezdve használják, azon reklamációk alapján készítik őket, amiket az utasok jelentenek be telefonon. Túl sokat még nem utaztam metrón, így a sok norma szegés közül csak egyet tapasztaltam eddig. Mindig lehet látni saját magát kistükör kíséretében sminkelő lányt. De az is előfordul, hogy csak gyönyörködnek magukban. Iszonyatos, tényleg nem értem mért kell ezt, ott mindenki előtt. Jó, persze semmi rosszat nem tesznek tulajdonképpen, de ebből azért következtethetünk arra, hogy milyen okos is lehet az illető. A többi ember általában vagy mangát/újságot/könyvet olvas, vagy alszik, vagy a telefonját, vagy egyéb játék gépezetét pötyködi.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia,
a hányós különösen tetszik, itthon is ki lehetne tenni :) :(
Csak én nem olvastam elég figyelmesen a blogod, vagy nem írtad milyen kutyusotok van?
Az uti-és dokumentumfilmeket nézve Japánban nem sokan tartanak háziállatot. Toleránsak a tartókkal szemben?
Bocs, ha butaságokat kérdezek.
:)
Szia: Vera

Toke írta...

Az tényleg vicces.:) De sajnos, még ha ki is rakják, sem változik tőle a helyzet...főleg nem a magyar járműveken....

Igazából nem írtam, hogy milyen a kutyus. Keverék. Kicsit formában hasonlít egy németjuhászhoz. Talán egyszer majd leírom mennyi izét kellett elintézni, hogy idehozhassam.

Én azt vettem észre, hogy nagyon sokan tartanak háziállatot, és főleg kutyát. A macskákkal nem olyan toleránsak bérlakások esetén.
A legtöbb embernek nagyon kisméretű kutyája van. Szeretik a játéknak tűnő kisméretű "cuki-muki" ebeket. Csivava, pomeráni, különféle mini terrierek meg az ehhez hasonló méretűek. Ha ekkora kutyánk lenne, akkor találtunk volna lakást viszonylag könnyen szinte bárhol. De mivel a miénk nagytestű, ezért jópár visszautasítást kaptunk. De szerencsére, ahol most lakunk, az egy teljesen kutyabarát hely, bár kicsit tétováztak ők is, hogy elfogadjanak-e minket. Még kutyafürdető helyiség is van a lakóházban.
A környékünkön pedig tényleg nagyon sok kutya él, és még a miénknél is nagyobb testűek. Labradorok, dándogok, stb.
Mikor Ginzába kirándultunk, még bernáthegyit is láttam, meg számtalan mini kutyát. Szóval még a belvárosban is sok az eb.:)

Tehát, ha a kutya után rendesen fel van takarítva a piszok, akkor szerintem toleránsak az emberek. Hozzánk is sokan jönnek oda, hogy ilyen meg olyan kawaii.

Névtelen írta...

Szia,
köszi a választ, akkor az utifilmek csalókák.
Kutyafürdető helyiség?! Nem semmi.
Messze vagyunk mi még innen, nálunk egy nyamvadt homokozó és pancsoló kirakásán ment a vita, hogy kitehessük a gyerekeknek.:(
(el is költöztünk gyorsan)

Jó hétvégét nektek!
Vera

Toke írta...

Szia Vera,

Lehet, hogy az utifilmek is helyesen mondják a dolgokat, csak mondjuk Japán egy másik szegletében. Eddig nekem pozitív tapasztalataim vannak a kutyatartással kapcsolatban. Csak minden borzasztóan drága. A kaja, felszerelések, orvos, minden. Egyébként nagyon aranyosak a kisállatboltok. Rengetegféle kis dísz kapható, meg ruhácskák, aranyos jutalomfalatok...hát annak akinek telik rá.
A kutyakozmetikában meg nemcsak a kutyákat kényeztetik, hanem a gazdit is, mert pont mellette van manikűr, pedikűr, meg valami fura oxigén szauna. De ezeket soha nem fogjuk igénybe venni. Megkérdeztük mennyiért nyírnák és fürdetnék a kutyánkat. 20.000 yen!! Az kb. 40.000 Ft. Majdnem hanyatt vágódtunk...
Magyarországon tényleg körülményesek tudnak lenni...Nem hiszem, hogy egy homokozó, vagy pancsoló olyan ártalmas lenne, hogy ne lehessen kirakni. Remélem találtatok egy sokkal jobb helyet azóta.

Neked is jó hétvégét!:)

Ajánlott

Related Posts with Thumbnails