2010. jan. 7.

2010.01.07. Bento


A mai ebéd:
Rizs, káposzta csíkok, gyömbéres sertés (shogayaki), mini spenótos tamagoyaki, kabocha azuki babbal, uborkás krumplisaláta, umeboshi, paradicsom, lótusz szelet (renkon), majonéz és szójaszósz.

10 megjegyzés:

Pejho írta...

Megint csak a csodálatomat szeretném kifejezni, ennyi gyönyörű étel láttán. Én reggel csak kornyadoztam a konyhában, te meg ilyen szépségeket csináltál. Biztos nagyon örül neki a párod ebédkor. (és büszke rád, hogy házi bento-t ehet, míg más csak botit)

Kri írta...

Csodásak a bentoid, már a látványával jóllaknék. :)
Azt a gyömbéres sertést lehetne egy kicsit részletezni? Hogy készül? (Ez a kérdés már a múltkori gyömbéres fokhagymás csirke tatsutaage kapcsán is felmerült bennem.)

Túró írta...

http://www.indavideo.hu/video/Subba_Eletvezetes_Hogyan_keszulj_el_reggel_5_perc_alatt

Toke írta...

Pejho, köszönöm.:)
Mostanában én is kornyadozok a konyhában reggel, kicsit le vagyok lassulva, de megróbálok minden tőlem telhetőt.

Toke írta...

Szia Kri.

Köszönöm.:)
A gyömbéres sertéshús így készül:

eredeti recept:
http://japanesefood.about.com/od/pork/ss/makingshogayaki.htm

200 g nagyon vékonyra szeletelt sertéshúst bepácolunk izlés szerinti ideig (30 perc-egy éjjelen át). Shogayaki pác: 2 ek. friss reszelt gyömbér, 3 ek. szójaszósz, 2 ek. mirin, 1 ek. szaké. Közepes lángon serpenyőben készre sütjük. Általában vékony csíkokra vágott káposztával tálalják, és sokan majonézt is tesznek rá.

A gyömbéres-fokhagymás csirke pedig nagyon egyszerű. Nem szoktam mérni, csak úgy ránézésre szoktam. Reszelek gyömbért és fokhagymát, leöntöm szójaszósszal és egy kis mirinnel, beleforgatom a falatnyi darabokra vágott csirkecomb húst, és egy éjjelre hagyom pácolódni. Aztán papírtölrőre teszem őket, hogy a felesleges folyadék leitatódjon róluk és egyszerűen megforgatom burgonyakeményítőben, és bele a forró olajba.

Párom szereti a bentóban a rántott dolgokat, mert azoknak akkor is jó íze van, ha már kihűltek. A gyömbéres húsra is igaz ez.

Toke írta...

Túró, nagyon tetszik a videó! Olyan vicces, és nagyon ötletes. Valamikor láttam egy hasonlót, vagy lehet ugyanezt...már régen volt.
Beteszem bejegyzésbe, hogy mások is egyszerűen megnézhessék. Remélem nem baj.:)

Kri írta...

Köszi a receptet!
Hmmmm, csakcsupán a mirin és a szaké, amin bukik nálam a dolog. :)
De a gyömbéres-fokhagymás csirkét biztosan kipróbálom, még mirin nélkül is. :)

Toke írta...

Oh igen...tudom nehéz beszerzni dolgokat még mindig Magyarországon. Remélem a csirke azért ízleni fog.:)

Túró írta...

Köszönöm, kedves és aranyos vagy! :)

Toke írta...

Én köszönönöm. Ha van még ehhez hasonló, szívesen megnézném.:)

Ajánlott

Related Posts with Thumbnails