2010. jan. 8.

2010.01.08. Szétszórtság


Remélem még nem nagyon olvasta senki, mekkora butaságot írtam a bejegyzésemben. Összekevertem az ünnepeket.:) Pihennem kell... Hát most erre a bejegyzésre cserélem az előzőt.

Tegnap megfőztem azt a hét növényes rizst, végülis finom volt, meg el is fogyott, de nem nagyon van különleges íze azoknak a növényeknek, pedig arra számítottam. Olyan volt az egész picit, mintha egyszerű spenótot tettem volna bele. Ahhoz meg drágállom a növények árát. Bár lehet, hogy tele vannak valami olyan egészséges anyaggal, ami más növényekben nincs.

Ma nézelődtem a szupermarket gyümölcsös részén, ahol az ajándéknak szánt gyümölcsök vannak kirakva. Tenyér nagyságú epreket árultak, és az alakjuk is furcsa kerek volt, még nem láttam ilyet. Nem találtam az árát, de inkább nem is érdekel. Tuti, hogy 1000 yen fölött van. Kár, hogy nem lehet fotózni.

Jön egy hosszabb hétvége.  Január második hétfőjén (január 11.) a felnőtté válás ünnepét tartják. (成人の日 - Seijin no hi). Japánban felnőttnek a 20, és annál idősebb emberek számítanak.

Ebben az évben egyébként, majdnem minden hónapban van egy nap ünnepnap.

Jó hétvégét kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Ajánlott

Related Posts with Thumbnails