2010. jan. 7.

Japán ételek: 26. さざえ - SAZAE


A sazae egy tengeri csiga/kagyló féle. Az ünnepek alatt vettünk 4 db-ot, és volt szerencsém életemben először ilyet enni. Nem kell vele túl sokat bajlódni, mert egyszerűen a grillre lehet helyezni, nagyon kevés pl. szójaszószt ráönteni, és készre kell grillezni. De úgy tudom szokták rizsbe is tenni, vagy spagettibe.

Legközelebb szerintem amíg nyers, kiszedem a házából, mert nekünk kettő a négyből csúnyán beragadt, és csak úgy csipegettük kifelé, amit elértünk belőle. Az első képen látható, hogy milyen kis kacskaringós húsa van.:) Úgy tudom az egészet meglehet enni, de annyira a csiga formájú vége nem finom, ezért mi azt nem esszük meg. Még kis kupakja is van a kagylónak, ami elég kemény, szintén az első képen látható.

Az ízét a főtt csirkemájhoz tudnám hasonlítani. A textúrája pedig mint a főtt nyelvvé.
Nem sűrűn fogunk ilyet venni, mert darabja minimum 100 yen, és csak egy falat. Ennyiért vehetnénk sokkal több húst, vagy halat. De azért finom volt.

Megtartottam a kagylóját.


Nincsenek megjegyzések:

Ajánlott

Related Posts with Thumbnails