2010. jan. 8.

Film: Marley és én + az állat kommunikátor Heidi Wright


Említettem, hogy dvd-ket kölcsönöztünk a múlt hétvégén. Mivel nagy állatbarátok vagyunk, ezért ezt a filmet már régóta meg szerettük volna nézni, és most végre sikerült. Nagyon kedves kis családi film, úgyhogy ajánlom mindenkinek. Igaz történet John Groger könyve alapján, családja életéről, és persze a neveletlen kutyájukról, Marley-ról szól.

Igazából nem egy különleges vagy szokatlan film, inkább egy család alakulását mutatja be, ahogy együtt élnek négy lábú családtagjukkal kiskorától egészen a haláláig. De mivel pont ilyen átlagos, köznapi élethelyzeteket mutat be, ezért tetszik. A végén meghatódtunk rendesen. Amikor néztük egyfolytában azt gondoltuk, hogy ezt a filmet pont a mi kutyánkról mintázták. Nagyon meglepődtem, hogy szinte mindenben hasonlít Marley-ra, úgyhogy mostantól álnéven Marleynak hívom majd a blogban.:)

A mi Marley-nk ugyanúgy nem sétál, hanem inkább húz minket, ha hazaérkezünk akkor felugrál ránk és pusziszkodik, régen megrágott mindent (már nem), bizonyos helyekre pisilt a lakásban (már nem), elvesz dolgokat és nem akarja visszaadni, szeret "izélni" a lábunkkal, végtelen gyomra van és a legfurább dolgokat eszi meg, bár a wc-ből nem iszik, de az utcán mindig felakarja nyalni más kutyák vizeletét. Szóval van pár furcsasága, és még jó pár, de az már hosszú lenne. De a sok furcsaság, talán mások szerint viselkedési hibák mellett nagyon nagy szíve van, kedves, és ha szomorúak vagyunk, akkor mindig mellettünk van megvígasztalni. Igazi családtag.

Szerintem nagyon igaz, hogy az állatok visszaadják a szeretetet, amit kapnak. És olyan tiszta szívük van, ami a legtöbb embernek soha nem lesz.

Heidi Wright Japánban

A youtube-on találtuk ezeket a videókat egy pár hete, néhány jobbat beteszek ide. Azt nem tudom, hogy valóban képes-e ez a nő ilyen módon kommunikálni az állatokkal, de ha nem is, az érzéseiket elég jól ismeri szerintem. De olyan dolgokat mond, amit nem mondtak el neki, hanem az állatoktól érez, és ez meglepő.

Berry-chan
Egyik napról a másikra nem volt képes felállni. Röntgen nem mutatott ki semmi törött csontot vagy ehhez hasonlót. Valószínüleg egy lépcsőről való leesés élménye miatt került ilyen állapotba. Heidi azt a képet kapta Berry-től, hogy attól fél, a családnak már nem kell többé. Heidi utána közvetítte Berry felé a család üzenetét, és csoda történt, Berry megpróbált felállni. Nagyon megható videó.Randy-chan
Egy büszke németjuhász, aki többé nem képes felállni és a halálán van. A család azért vette fel Heidi-vel a kapcsolatot, mert Randy gyakran úgy tátog, mintha mondani akarna valamit. Utolsó üzenete: "Vigyázzatok Mimi-re, akinek nagyon kemény élete volt a múltban." és "Nem akarok még meghalni. Veletek szeretnék maradni, és vigyázni rátok".
Sonya-chan
Két évvel ezelőtt a férj meghalt. Sonya egy fekete kutya volt, de fehérré vált ezalatt az idő alatt. Még mindig emlékszik egykori kedvenc gazdájára. De az ok, amiért az ablakot kémleli mindig, nem azért van, mert várja haza az elhunyt gazdát, hanem azért, mert szeretne sétálni menni, (és aggódik a jelenlegi gazdája érzései miatt), amit már oly rég nem tettek meg a gyász és szomorúság miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Ajánlott

Related Posts with Thumbnails