2010. jan. 5.

Szilveszter és a Kohaku uta gassen

A szilvesztert elég békésen töltöttük el. Japánban egyébként is ez amolyan családi ünnep, és a bulizás a később napokra marad, de ez sem igaz mindenkire. Sokan ilyenkor valamelyik templomhoz mennek el, de mi nem szeretjük a tömeget.
Hamar megfürödtünk, aztán este 7 órától kezdve a Kohaku Uta Gassen-t (紅白歌合戦) néztük egészen háromnegyed 12-ig, ami idén a 60-dik évfordulóját is ünnepelhette egyben. Ez egy amolyan újévi műsor, ahol férfiak és nők énekelnek. Persze csak japán legjobbjai vehetnek részt rajta, mindig meghívás alapján. Fehér és piros dalversenynek lehet fordítani, ahol a fehér a férfiakat, a piros a nőket szimbolizálja. Idén a férfiak nyertek. Mindig van vendég énekes is. Idén Susan Boyle jött el.
Érdekes volt. Sok dal tetszett, de főleg az idősebbektől, és örültem, hogy sok kedvencem is énekelt, a mai együttesekért és énekesekért nem nagyon voltam oda.
Egy pár dal, ami tetszett a kohaku-n:

Ez a dal volt, ami a legjobban tetszett az összes közül, teljesen elvarázsolt ez az erős hang. Ez egy enka dal. Hosokawa Takashi - Honvágy.
Imádom ennek az énekesnőnek a hangját! Ishikawa Sayuri!


A különös hangú Tokunaga Hideaki - Törött Rádió.


Angela Aki - Levél (a 15 éves magamhoz). Ez mindig sok embert megríkat, főleg a 15 éveseket.Itsuki Hiroshi. Sajnos nem tudom mit jelent a dal, vagy hogy miről szól, de azért tetszik.


Ezt érdemes megnézni. Nem számítottam rá, hogy ez a srác így tud énekelni. Az előadó neve Jero.


És néhány újabb dal:

Remioromen - Por hó. A híres sorozat, az 1 liter könny egyik főcímdala.Kimura Kaela - Pillangó


Infinity - Girl next door


Mizuki Nana - Mély szerelem

2 megjegyzés:

Pejho írta...

Meghallgattam az összeset. Legjobban a Levél című dal tetszett. Ha lesz időd leírnád röviden, hogy miről szól? Az első dal hangszereiről meg eszembe jutott, hogy milyen régen hallottam ezt:
http://www.youtube.com/watch?v=Ron17xFNBf0
Bár valószínűleg nem a te stílusod, de ezek a fiúk annyira profik. Érdemes végig nézni.

Toke írta...

Köszönöm, hogy meghallgattad őket.:)
A dal fordítását lásd a legújabb bejegyzésemnél.
Én imádom a shamisen hangját, úgyhogy végighallgattam és nagyon tetszett! Köszi, hogy idelinkelted. Tényleg nagyon profik, lenyűgöző!
Erről eszembe is jutott, hogy annak idején, amikor a Wadaiko Yamato dobosok Magyarországon jártak, elmentem a koncertjükre, és az is annyira jó volt. És volt shamiszenes előadás is.

Ajánlott

Related Posts with Thumbnails