2010. jan. 5.

A téli szünet

Újévi vacsorához egyszerű megoldást választottunk. Vettünk egy bazi nagy rákot, és azt főztük össze mindenféle zöldséggel, tofuval, tehát amolyan nabe félét csináltunk, nabe edény nélkül. Azt ettük rizzsel. Hmm, isteni volt. Éjfélkor pedig egy kis 6 százalékos pezsgő félével koccintottunk:).

Már az új év első napja nagyon jól telt el. Mivel nem voltunk fenn egész este, ezért korán tudtunk felkelni. És első dolgunk volt, hogy lemenjünk a tengerhez. Kivételesen nagyon tiszta idő volt, ennyire tiszta idő ritkán van. És olyan szerencsénk volt, hogy megláthattuk a Fuji hegyet!! Párom már korábban említette, hogy mikor buszozik, néha látja a hegyet, és hatalmas, pedig innen viszonylag messze van. Alig akartam hinni neki. Most viszont bebizonyosodott. Szóval, aki Disney Land közelében jár, és nincs se szmog, se felhők, akkor láthatja a Fuji hegyet. Nagyon örültem. Ez szép kezdése volt az évnek.


Másnap Akihabarába látogattunk el. De csak nagyon rövid időre. Úgy döntöttünk muszáj venni egy kamerát, mert ez így nem mehet tovább. Szinte rögtön találtunk is egy kis üzletet, ahol nagyon olcsón hozzájutottunk egyhez. Végre!
Nem láttam semmi különöset azalatt a 20 perc alatt. Csak rengeteg embert, és egy csomó zsákbamacskát, ami jó drága.A többi napon csak otthon pihengettünk. Meg voltunk dvd kölcsönzőbe. A Tsutaya egy elég nagy kultúrális bolt hálózat. Vannak könyveik, újságok, mangák, cd-k, dvd-k, stb. Az a jó, hogy a dvd kölcsönzés 1 hétre szól, és nem 1 napra, mint Magyarországon.

A szünet gyorsan el is telt, és megint elkezdődtek a dolgos hétköznapok.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Amilyen az év első napja, olyan lesz az egész év :)
BUÉK utólag is.
Vera :)

Toke írta...

Köszi. Legyen igazad!:)
Remélem neked is nagyon jól telt az első nap!
BUÉK.

Ajánlott

Related Posts with Thumbnails