2010. febr. 1.

2010.02.01. Nem tűntem el, csak...

Gyorsan elrepült 2010 januárja, és már itt is van a február.
Kaptam jelzéseket, hogy rég nem írtam már, és milyen igaz, tényleg! Legalábbis ahhoz képest, hogy eddig szinte minden nap írtam valamit.
Sajnos, néha egyszerűen csak rámtör az ihlet hiány, és a lustaság, és olyankor kell egy kis idő, szünet. Most, hogy már kb. egy hét eltelt, kicsit megint felfrissültem, és gyűlnek a témák a fejemben.:)

A kis szünetem alatt nálunk nem történt semmi újdonság. Nem voltunk sehol. Csak otthon. Néha a legunalmasabbnak tűnő mindennapos cselekvéssorozatok azok, amik boldoggá tesznek minket. Szóval ezért is nehéz a blogot csak magamról írni. Sok ember elaludna olvasása közben.:D
Na jó, a szünetem alatt, talán egy helyen ha voltunk. Megint az állomáson. Van ott egy Book off, ami tulajdonképpen egy jó kis áruház-lánc, vagy minek nevezzem. Használt CD-ket, DVD-ket, könyveket, és még sok mást lehet kapni. A közelünkben csak egy pici, van, úgyhogy a fennt említetteken kívül mást nem lehet kapni. Sajnos még nem tudok egyáltalán úgy olvasni, hogy megértsek bármit is könyvekből, talán mesekönyvet kéne venni nekem, ha olvasni szeretnék.:) De páromnak azért szoktunk találni jó könyveket. Sikerült venni egy 1900 yenről 105 yenre leértékelt könyvet. Jó vásár, nemde?

Megint rámjött a gyümölcs éhség. Annyira fura, hogy itt olyan drága, (párom meg nem is szereti a friss gyümölcsöt, csak pár fajtát. Ő inkább a konzervek híve....de azért vettünk egy pár félét az elmúlt időben). Egyik nap megláttam egy gránátalmát, és muszáj volt megvennem. Jó kis frissítő gyümölcs volt a vacsoránál. Ezt mindketten nagyon szeretjük. Illetve, mindhárman, mert Marley is megőrül érte. A tányérom tartalmának felét meg is ette.:(
Ebben az időszakban citrusféléből is igen sokféle van. De narancsot nem láttam kifejezetten. Csak a sokféle japán narancsot, amelyeknek mind más neve van. Múltkor kipróbáltuk a hassaku-t. Képet nem csináltam, úgyhogy megint loptam egyet a netről a syunsaika.com-ról. (úgy döntöttem, hogy jobb lesz leírnom a nem saját képek forrását).

Akkora, mint egy narancs, a gyümölcshús kicsit kisebb, mert a héj elég vastag. Az íze nagyon hasonlít a Pomelo gyümölcsre (csak a mérete kisebb). És a héja és szerkezete is ugyanolyan. Ezért úgy ettük, hogy mindent lehámoztunk róla, és csak a gyümölcs húsát ettük. A többi része kesernyés. Enyhén sózva szoktuk enni.
Sokan furcsálták, akiknek említettem a sózást. Én nem is sózom mindig, mert élvezni akarom a gyümi eredeti ízét, de azért már rá lettem szoktatva erre is. Még ezen kívül a görögdinnyét, és az epret szokás sóval enni. Persze ez embertől függ. Ki úgy, ki amúgy.


Most a heti otthoni gyümölcsünk az iyokan. Ez is egy narancs féle. Csak tele van maggal sajnos. Az íze olyan, mintha narancs és citrom keresztezése lenni (de azért nem túl savanyú), az illata meg olyan citrom és mandarinszerű. Finom.
Szóval örülök, hogy van friss gyümim!:)


Gondolom, az is feltűnt, hogy több bento képet nem raktam fel. Ismét visszatértünk a régi kerékvágásba, és párom boltit eszik, vagy ráment, udont étkezdében. Mert szerinte így nekem kényelmesebb.

Próbálok mindennap írni megint. Mert szeretek írni. De talán már nem lesz 3-4 bejegyzés naponta, ahogy eddig. Az kicsit sok időt vesz el, ugyanis.:)

5 megjegyzés:

Komaváry írta...

A bookoffban kezd a mangákkal! Furiganázva vannak (már amelyik), könnyű olvasni.

Illetve minden bookoffban kell lennie legalább egy fél polcnyi külföldi (zömmel angol, de találtam már magyar könyvet is) könyvsaroknak, nagyobb bookoffokban egész polc(ok)nak.

Toke írta...

Szia Komaváry!

Köszönöm szépen a tippet. Jó a blogod!

Majd, ha megyünk legközelebb, akkor megnézegetem a mangákat is. Múltkor egy szakácskönyvvel szemeztem, annak is sok hasznát venném.

A közelünkben levő book off tényleg kicsi. Lehet, hogy mi nem voltunk elég körültekintőek, de nem találtunk külföldi részleget, illetve, igen, de csak szótárakat. Tokióban biztos van mindenhol, de nálunk még a nagy könyvesboltban is csak kevés van ilyesmikből.

Fairy írta...

Nekem már nagyon hiányzottak a bejegyzéseid Toke. :)

Erről a citrusféléről, mely savanyúbb mint a narancs, eszembe jut az egyik nagy áruház lánc narancsa, csak ugye nálunk ez nem direkt van így, a minőség miatt olyan amilyen. Persze, tudom, azért nem lehet összehasonlítani ezt a gyümölcsöt azzal naranccsal, csak megjegyeztem. :)

A Bookoff-ok meg tök jók lehetnek, kb. antikvárium... Csak ugye itthon nincs cd meg dvd. Meg hát az árak... Az alap könyvárak, ahogy elnézem kb. olyanok, mint itthon, de az antikváriumosok is csak pár száz forinttal könnyítik meg a helyzetünket, sajnos.
Éppen ezért se fogok nagyon venni japán nyelvkönyveket, mert sajnos nem élek ,,nagylábon". Marad a könyvtár, meg fénymásolás...
De szerencsére éppen minap bukkantam rá egy japán könyvtárra, itt, Budapesten és ingyenes a tagság. :)

Toke írta...

Tényleg érdekes ez a sokfajta narancs itt, és Magyarországon is a minőség-hibás narancsok.:)
Én az édes fajtát szeretem igazán, ami jó lédús, de az most valahogy nincs.

Egy egész japán könyvtár? Az nagyon jó lehet! És sokkal jobb ingyen kikölcsönözni, mint megvenni a sok drága könyvet. Kincsre találtál rá Budapesten.:)

Fairy írta...

Hát igen, én is úgy megörültem. Bár most angol nyelvvizsga az első, de után sok-sok időm lesz nyelveket tanulni, japánt legfőképpen.
Főleg azért nagy kincs, mert gondolom még emlékszel, errefelé a nyelvkönyvek 5000 alatt nem szerezhetőek meg. :D Japán szótár, kisalakú (bár sok oldal) 16.000 forint. Mikor megláttam, majdnem lefordultam a székről. :D

Ajánlott

Related Posts with Thumbnails