2009. okt. 13.

2009.10.13. Őszies hangulat

Gyorsan elrepült ez a hosszú hétvége. Mondjuk mindig gyorsan múlik az idő ha jól érezzük magunkat. A szokásos dolgokat csináltuk, de jó volt.

Hétfőn voltunk az állomáson lévő áruházban, mert venni kellett üzleti ajándékot. Yokan-t kerestünk, de végül egy csomag díszdobozos kudzumochit választottunk. Ez tulajdonképpen kemény zselészerű édesség. Azért lehet venni piskótaszerű sütiket is, meg rizs sütit, vagy ropogtatnivalót, de a yokan azért jó, mert nem tapad a foghoz. Végül hazafelé menet bekaptunk 1-1 taiyakit. Imádom a babkrémet. Ha nem lenen tele cukorral, milyen jó is lenne mindennap enni:D

Mostmár sokkal hűvösebb van napközben is, kicsit már érezni az igazi ősz eljöttét. Viszont nem eléggé! Még mindig van SZÚNYOG!! Már az agyamra mennek. Minden nap kidekorálnak egy-egy csípéssel...Remélem még sokkal hidegebb lesz az időjárás és akkor végleg felszívódnak, legalábbis egy jó fél évre.

Már a levelek is sárgulnak. Japán híres a gyönyörű őszi tájakról. Itt a közelünkben talán nem lesz olyan szép a park, mint sok képen, de azért már látom, hogy sárgulnak a fák.
Egy új elem segített az öreg fényképezőgépen, úgyhogy tudtam most csinálni egy pár képet.



Itt látható, hogy milyen aloe vera bokrok nőnek errefelé. Persze ezt valaki odaültette, nem magától nőtt ám oda:)


Nagyon szépek ezek a kis falevelek. Ez is egy szimbólum itt. Az ételben általában a répát szokták ilyen alakúra formázni ősszel, egy speciális forma segítségével.


Végül pedig ez a narancssárga színű virágokkal teli bokorszerű fa. Rengeteg lett belőle hirtelen, most virágzik. Azért figyeltem fel rá, mert nagyon erős illata van. Talán a narancs vagy mandarin ízesítésű cukorkák illatára emlékeztet. Először nem tudtam eldönteni hogy most utálom, vagy szeretem az illatát, de mostmár szeretem. Olyan gyümölcsszerű.

Nos szerintem ennél több nem történt velünk. Pénteken talán már eljutunk a nagykövetségre.

Nincsenek megjegyzések:

Ajánlott

Related Posts with Thumbnails