2009. okt. 14.

Drama Review: 8. WINTER SONATA

ENDLESS LOVE series: WINTER SONATA
Eddig csak japán sorozatokról írtam, ez a sorozat viszont koreai. Viszont Japánban talán sokkal híresebb, mint bármelyik más sorozat. Szerintem nincs olyan ember itt akinek azt mondod "Winter Sonata- Fuyu no sonata" és nem tudja, hogy mire gondolsz. Meg mellesleg, ez a kedvencem az összes sorozat közül amit eddig valaha láttam. Második a Kamisama mou sukoshi dake.
Főcímdal:





Főbb karakterek:


Jung Yu-jin (Choi Ji-woo)



Kang Joon-sang/Li Min-hyung (Bae Jong-joon)
Kim Sang-hyuk (Park Yong-ha)
Oh Che-lin (Park Sol-mi)

Bevezető:




A történet a szereplők középiskolás éveivel kezdődik. Jung Yu-jin jó barátságban van Kim Sang-hyukkal. Minden idejüket együtt töltik, és bár a lány számára ez csak jó barátság, a fiú ennél többet érez. Yu-jin nagyon szétszórt és szórakozott, mindig elkésik az iskolából és elalszik. Azt vallja, hogy csak az foghatja meg a kezét, aki a szerelme lesz majd.
Egyik nap a buszon a szokott módon elalszik, és tovább megy a kelleténél. Így találkozik először leendő osztálytársával Kang Joon-sanggal. A fiú nagyon zárkózott és szótlan, ugyanakkor nagyon tehetséges, mindig távol tartja magától a többiektől, viszont titokzatos módon kérdezősködik Sang-hyuk iránt. Yu-jin próbálja őt bevonni a csoport tevékenységekbe, több sikerrel, mint osztálytársnője Che-lin, aki szemet vetett Joon-sangra. Joon-sang látva Yu-jin és Sang-hyuk közeli kapcsolatát, kezdetben csak azért hívja el a lányt, hogy bosszantsa Sang-hyuk-ot, kis idővel, viszont elválaszthatatlanok lesznek, és egy párt alkotnak, megbántva ezzel Sang-hyuk-ot és Chelin-t.
Újévkor randevút beszéltek meg, viszont Yu-jin hiába várja a fiút a megbeszélt helyen. Másnap az iskolába menet viccesen azon töri a fejét, hogy hogyan is szidja le Joon-sang-ot amiért nem jött el. Mikor belép az osztályterembe meglepődésére mindenki sír. Joon-sang balesetben meghalt azon az estén. Yu-jin szíve teljesen összetörik, és még sok évvel később is ezen első szerelem emlékei élnek benne erősen.

10 évvel az eset után Yu-jin éppen saját eljegyzési ünnepségére készül, vőlegényéhez, Sang-hyukhoz. Odafelé menet megpillantja első szerelmét az utcán sétálni. A tömegben elkezd utána rohanni, de elveszíti szem elöl. Elkésik az ünnepségről, és rádöbben, hogy nem tudja elfeljteni Joon-sang-ot.
Később munkájával kapcsolatban tárgyalni megy, egy új projekt miatt egy céghez. Az ügyfél irodájában várakozik, és egyszer csak megjelenik előtte a projekt manager, az ünnepség napján látott férfi, aki a megszólalásig hasonlit az egykori Joon-sangra. De ha ő Joon-sang és mégsem halt meg, akkor miért mutatkozik be úgy, mint Li Min-hyung?
Joon-sang és Li Min-hyung teljesen ugyanúgy néz ki, mégis két külön személyiség. Ellentétben a középiskolás Joon-sanggal, Min-hyung nagyon életvidám és mindig mosolygós. De akkor kezdődnek el a bonyodalmak, mikor elkezd emlékezni....Yu-jin nem tudja mit tegyen. A szíve és az esze mást mond. Fél saját érzéseinek élni, mert mindenki másnak csak fájdalmat okozna vele.

Siker:

2002-ben mutatták be először a TV-ben és nemcsak Koreában, hanem főleg Japánban nagyon híres lett. De bemutatták még Kínában, Vietnamban, Thaiföldön, Fülöp-szigeteken is, és persze sokan máshol is ismerik a világban hála az internetnek és a videómegosztó oldalaknak.
Nemcsak a történet, a főhősnő tisztasága, de még a sorozat zenéi is jelentős részét képezik a nagy sikernek. Most, 7 évvel az első bemutatás után, még mindig nagy sikere van, ezért az eredeti szereplők hangjával elkészítették az animált változatát is Japánban, amit mostanság vetítenek. Sajnos olyan csatornám nincs amin ez megy, pedig biztos megnézném :(




Sok japán talán már túl megszállottan is, főleg a nők, annyira őrültek a sorozat iránt, hogy egy csomó mindent képesek megvenni ami a sorozathoz kapcsolódik. Meg a kis városka, ahol a középiskolás éveket forgatták, még ma is nagy turista látványosság, ráadásul szobrot is emeltek e párnak.


Hát ez már nekem is túl sok, de hát ők tudják....Kicsit ijesztő.
Plusz, még a mai napig járkálnak ide a sorozat szereplői, fellépésekre, divatbemutatókra, meg a főcímdal énekesének Ryu-nak a koncertjeire.




Emlékezetes jelenetek:

1. Első találkozás a buszon
2. Zongoralecke, rádiózás, dancing queen
3. Közös lógás a suliból, biciklizés, falevél égetés, stb.
4. Hógolyózás, a hóemberes első csók
5. Találkozás 10 év múlva, együtt töltött munkaórák
6. Pénzérmék gyűjtése a tengerparton
Stb stb tengernyi sok emlék.

Vélemény:

Szerintem nagyon szép történet, időnként vicces, sokszor szomorú és szívfájdító.
Ami nem annyira tetszik benne, hogy mint sok sorozatnál, itt is túlkomplikálnak mindent. Túl sok dolog van ami a szerelmesek közé áll majd, ráadásul a szereplők sokszor csak sírnak, de nem tesznek semmit, pedig lehetett volna.
Nekem a sok bonyodalmával együtt is nagyon nagyon tetszik ez a sorozat. És tényleg örök kedvenc marad. Persze megszállott azért nem vagyok. Zsepi kell hozzá, főleg az utolsó pár részeknél, összesen 20 van.
Ami még jó a sorozatban, hogy nem az a nyálas nyali-fali. Semmi szex nincs benne, és egy kezemen meg tudnám számolni hányszor csókoloztak benne az egész sorozat alatt. Mégis tele van érzelemmel, fájdalommal, örömökkel. Nagyon érdemes megnézni!

A másik főcímdal:



A harmadik főcímdal. És még van sok, és mind jó. :)

Nincsenek megjegyzések:

Ajánlott

Related Posts with Thumbnails