2009. szept. 16.

Drama Review: 2. TOKYO LOVE STORY








Tokyo Love Story










Fő karakterek:
Akana Rika (Suzuki Honami)    Nagao Kanji (Oda Yuji)
--
A többi szereplőről sajnos nem nagyon találtam képet, mert ez egy elég régi dráma, és azok a szinészek ma már nem annyira népszerűek.
--
Bevezető:
--
Kanji egy zárkózott férfi, aki vidékről jön fel először Tokyo-ba, egy sportszereket értékesitő céghez dolgozni. A repülőtéren leendő kollégája, Rika várja, aki mindig mosolygós és beszédes. Már az első napon nem Kanjinak (Kandzsi), hanem Kanchinak (Káncsi) szólitja.
Mivel Kanchi nem ismer senkit ezért Rika az egyetlen akivel barátkozik, és az idő elteltével Rika egyre erősebb érzéseket táplál iránta, mig nem Tokyo-ban középiskolás osztálytalálkozóra kerül sor, ahol bekerül a képbe Kanchi szerelme, Sekiguchi Satomi, aki viszont mindig csak a legjobb barátjaként tekintett rá. Mert Satomi, Kanchi barátjába Mikami Kenichi-be szerelmes.
Végülis úgy jön ki a lépés, hogy Kanchi és Rika, Satomi és Kenichi összejönnek, viszont egyikük sem biztos érzéseiben a másik iránt. Az egyetlen, aki őszintén és tiszta szivvel szereti párját, az Akana Rika. És bár nagyon kedves, és mindig próbálja megőrizni életvidámságát, mindig úgy hozza a sors, hogy megbántják, vagy cserbenhagyják. Kanchinak Rika szerelme túl nagy, túl "nehéz", hogy eltudja viselni.
--
Siker:
--
1991-ben ment a sorozat a TV-ben. Nemcsak Japánban, de Kinában is nagy sikert aratott. Egyébként ez egy manga televiziós adaptációja. A főcimdala, a Love story wa totsuzen ni (Hirtelen jött szerelem) a 8-dik legtöbbet eladott album Japán zenei történetében. (8th best-selling single). Utánanéztem és ami még meglepőbb, hogy a Taiyaki édesség által ihletett oyogi! taiyaki-kun cimű nóta meg az első...hmmm..érdekes.
--
Emlékezetes jelenetek: (nem sok értelme van, hogy ezt leirom, mert ha valaki nem látta, akkor viccesnek tűnhet igy...de azért megpróbálom)
--
1. Rika mosolygása, miközben azt kiálltja mindenki előtt az utcán hangosan, hogy "Kanchi!!", vagy azt, hogy "Szeretlek!"
2. Rika több órát is képes állni az utcán, hogy várja Kanchi-t.
3. Kanchi szülinapja. Egyenként gyújtják meg az összes gyertyát, és minden gyertya ugyebár egy évet jelképez. Kanchi felsorolja élete éveinek fontos pillanatait. A legutolsó gyertyánál azt mondja, hogy "Megismertem Riká-t".
4. Utcán nem tudnak elbúcsúzni, folyton csak búcsúzkodnak. Végül úgy döntenek, hogy 3-ra megfordulnak és elsétálnak. Háromig számolnak, Kanchi mindig megfordul. Rika viszont sose. Csak a legvégén.
5. Mikor már szakitottak, Rika elmegy Kanchi szülővárosába, és az iskolába ahova járt. Ott van egy gerendába bevésve a neve és az osztálya. Rika Kanchi neve mellé vési a sajátját.
És a többi..sok van.
--
Vélemény:
--
Kicsit bonyolult ez a dráma a szerelmi sokszögek miatt, és már néha idegesitő is, hogy a szereplők nem tudnak határozni, dönteni semmiről.
Viszont mindent összevetve, nekem akkor is tetszik. A zenéjét is szeretem. A főszereplő, Akana Rika karaktere pedig nagyon inspiráló. Szerintem érdemes megnézni.

Nincsenek megjegyzések:

Ajánlott

Related Posts with Thumbnails