2009. szept. 18.

Drama Review: 6. ATTENTION PLEASE "Figyelmet kérek"







Főszereplők:



  Misaki Yoko (Ueto Aya)                   Nakahara Shouta (Nishikido Ryo)







Wakamura Yayoi (Aibu Saki)                     Hirota Saori (Uehara Misa)
--
Bevezető:
--
Misaki Yoko még fiatal volt, amikor elvesztette édesanyját. Három bátyja mellett nőtt fel, aminek következtében viselkedése nagyon fiús lett.  Eközben, négy fiú barátjával alapítottak egy együttest. Mikor Tsukasa, a banda egyik tagja munkát kap egy bankban, és úgy dönt kilép, a banda is feloszlik, Yoko pedig nem talál rá esélyt, hogy elmondja mit is érez iránta. Kikísérik Tsukasa-t a repülőtérre, ahol a fiúk csodálva nézik a légiutaskísérőket, főleg Tsukasa. Látva ezt, Yoko azt mondja, belőle is lehetne simán utaskísérő. Tsukasa viszont ezt erősen kétli, ám megjegyzi, szivesen megnézni Yoko-t, mint stewardesst . Ekkor határoz úgy a lány, hogy már pedig akkor is az lesz belőle.
Nem sejtve, hogy mi vár rá, beleveti magát a Japan Airlines stewardess képzőbe, ahová ugyan felveszik, de rengeteg nehézséggel kell szembenéznie. A látszólag egyszerűnek tűnő munka rengeteg nehézséget rejt magában. Nemcsak felszolgálni kell, hanem kiszolgálni, mindig kedvesnek, és udvariasnak lenni, lesni az utas minden kívánságát. Tanulás és személyiségének fejlődése közben sok barátra tesz szert, pl. Shouta a repülőgépszerelő, valamint, Yayoi és Sekiyama, osztálytársai személyében. Persze ellenségei is akadnak, többek közt Saori az egyik osztálytársa, és Asou Kaoru utaskísérő. De aki az igazi leckéket adja az életében, az Mikami Tamaki, az oktató.
--
Emlékezetes jelenetek:
--
1. Yoko mindenhonnan elkésik, nem tud normálisan ülni, túl hangoskodó, furán öltözködik, stb.
2. Felveszi Asou senpai ruháját, ahelyett, hogy a tisztítóba vinné. És úgy játszik mint aki már stewardess.
3. Yayoi apukájának az éttermében szürcsölik a soba tésztát.
4. Shouta elviszi repülni Yoko-t.
5. Shoutával pilóta-stewardess-t játszanak.
6. Yoko egyedül gyakorolja a felszolgálást, majd mindenki segit neki.
7. Egy liftben rekednek Saorival és egy pilótatanonccal. Történik egy kis baleset:)
Stb. stb.
--
Vélemény:
--
Ez nem egy szomorú szerelmes történet mint az előzőek. Nem is emlékszem, hogy például csókoloztak volna a sorozat alatt. Ez a történet könnyed, aranyos, vicces. Sokmindent bemutat a Japan Airlines háttérben folyó előkészületeiből és munkálataiból, és a stewardess képzésbe is rengeteg betekintést nyújt.
Nem tetszett nekem a sorozatban az, hogy néha már túl fiús, túl idegesítő Yoko. És az, hogy az első 5-6 epizódban mindig felakarja adni a végén, aztán végül úgy határoz, hogy belead mindent, hogy sikerüljön a végső vizsga, aztán meg a részek elején megint fel akarja adni. Bár, ha úgy vesszük, kemény elhatározás kellett, hogy olyan munkába tanuljon bele, amit valójában lenéz.
Viszont én szeretem a hangulatát eleve a repülőtereknek és a repülőgépeknek. Szeretem, hogy minden olyan kompakt, szervezett, stb. Ezért is érdekelt ez a sorozat. Meg mostmár, hogy utaztam ennek a légitársaságnak a járatával, tényleg értem, hogy mennyire is komolyan veszik a japánok a munkájukat.
Szerintem érdemes megnézni. Csak ajánlani tudom.

Nincsenek megjegyzések:

Ajánlott

Related Posts with Thumbnails