2009. szept. 29.

YAZAWA AI: 2. PARADISE KISS


Az anime
Cím: Paradise Kiss
Alkotó: Yazawa Ai
Epizódok: 12


A Paradise Kiss főcímdala: Lonely in Gorgeous


Ízelitő az első epizódból: (Nem tudom mik azok a kukac szerű izék az elején....:) )


Ez is egy manga sorozat, melyet Yazawa Ai készített, és nem tudok betelni vele:). Sok szereplője egy korábbi mangájából, a Gokinjo Monogatariból származik. Ez is nagyon sikeres lett, így már van belőle anime sorozat is és tervezik a live action készítését is.
Érdemes megnézni az animét ismét, ha valaki nem szeret olvasgatni, vagy jobban szereti színesben látni a dolgokat. Az animáció nem olyan jó, mint a NANA esetében, de még így is nagyon nagyon jó. Igazából ez az amit még először láttam, az animaxon vetítették és mély benyomást hagyott bennem. Aztán a youtube-on nézelődve találtam rá a Nanára ily módon. Egyszerűen tökéletes:D


Szereplők:







Hayasaka Yukari (Caroline)       Koizumi Jouji (George)




Sakurada Miwako                       Nagase Arashi



Yamamoto Daisuke "Isabella"












Történet
A történet Hayasaka Yukariról szól, aki egy átlagos középiskolás diáklány. Nincs semmi különösebb célja az életben, csak szeretne szüleinek megfelelni és bejutni egy főiskolára vagy egyetemre. Hogy utána mit kezdene majd az életével, arról fogalma sincs.
Egyik nap az utcán leszólítja a ijesztő kinézetű Arashi, aki egy divattervező iskolába jár, a mindig aranyos és rózsaszín Miwakoval, az elegáns Isabellával és a sármos George-al. A tanulók saját márkát készítettek, a Paradise Kiss-t. Szeretnék felkérni, hogy Yukari legyen a modelljük az iskolai ruhatervező versenyen.
Yukari kezdetben ódzkodik a gondolattól, de a napok teltével egyre több időt tölt együtt a divatmániások studiójában, és teljesen elvarázsolja ez az új világ, amit korábban nem ismert. Nem tud többé a tanulásra koncentrálni, és beleegyezik, hogy elvállalja a modellkedést.
Eközben mind közelebb kerül George-hoz.
A történet szépen mutatja be az első szerelem kibontakozását, majd végét.

Ez a sorozat is tartalmaz nem gyerekeknek való jeleneteket, (de azért semmi csúnyát nem mutatnak). Jelen van még transszexualitás és utalás biszexualitásra is.

Ez az alkotás is viszonylag élethű élethelyzeteket mutat be és problémákat boncolgat. Szintén változatosak a ruhák, frizurák, sminkek. De itt sokkal nagyobb szerepet kap a divat, mint a Nanában, hiszen nagy részben a divatról szól a Paradise Kiss.

Koizumi George karaktere:
Szerintem Yazawa nagyon jól megragadta, hogy milyen is egy férfi, legalábbis az a típus amit Koizumi testesít meg. Nagyon élethű, csakúgy mint Yukari karaktere, az esetlen szerelmes lányé.

A végén még sírni is lehet, azt elárulom:). Nem szokványos Yazawa-sensei befejezési módja. Általában nem szokott semmi sem happy end lenni. De az élet sem mindig az. Ezért is szeretem olvasni/nézni alkotásait. Eddig ezt és az előbb bemutatott műveit láttam, de ezek után a többi is érdekel...bár ezeket szerintem nem lehet felülmúlni, van egy olyan érzésem.

Nincsenek megjegyzések:

Ajánlott

Related Posts with Thumbnails