OKONOMIYAKI
Nagyon ötletes, mégis egyszerű és finom étel ez az okonomiyaki. Többféle módon is készitik, de én a legelterjedtem változatát próbáltam ki. Egy utcával odébb, van egy kis vendéglő.

Előételnek főtt edamame babot tálaltak. Ez egyfajta szójabab és nagyon egészséges. Nyáron nagyon népszerű étel. Sokmindenbe teszik, levesbe, rizsbe, salátákba.
Az okonomiyaki tulajdonképpen egy palacsinta, rengeteg összetevővel.
Az alaptészta az mindig ugyanaz. Liszt, tojás, káposzta és reszelt yamaimo.
A többit általában izlés szerint szokták hozzáadni. Mi nekünk az egyik palacsinta tengeri ételeket (rák, tintahal) tartalmazott, a másik pedig disznóhúst és kinai tésztát. Ami még megegyezett bennük az a benishouga (piros savanyú gyömbér), és a tempurapanir darabok. Meg persze a feltét ami: okonomiyaki szósz, aonori (algapor), katsuoboshi (bonito hal pehely) és majonéz.

Nagyon finom. A szósz édes és sós ize harmonizál a tésztával és majonézzel.
TAKOYAKI
Hasonló izvilágra épül a takoyaki is, ami nem más, mint polipdarabok tésztában kisütve. Shin-urayasu állomáson szoktunk venni ha arra járunk.
Ami számomra nem megszokott, az az, hogy a japánok nagyon forrón eszik meg az ételt. Amint kész van, már eszik is, anélkül, hogy égetné a szájukat az étel. Probálom követni a tempót, de a vége mindig az, hogy napokig fáj a nyelvem:)
Mellékeltem videókat, ha valakit érdekel, hogyan készülnek ezek az ételek.
Takoyaki:
Okonomiyaki:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése