2009. szept. 25.

2009.09.25. Egy átlagos nap.

Voltam ma a kutyával sétálni.
Csináltam pár képet.







Ez meg itt egy japán kuckó


Ezek meg italautómaták, amik minden sarkon és áruház előtt előfordulnak errefelé.


Ez volt kb. a mai nap eseménye. Kicsit unalmas vagyok, tudom:)

Mostmár összesen majdnem 4 hónapja lakom itt. Rengeteg jó dolog van amivel itt találkoztam, és aki ismer az tudja, hogy szeretem azokat a dolgokat amik itt vannak, másképpen minek is írnék róluk.

De azért nem minden olyan tündérmese. Sajnos a nyelvvel lassan haladok, és mindig stresszel, hogy nem tudok beszélni, ha kérdeznek valamit is csak makogok. Azért próbálok mindent amit tudok, meg majd beszerzek még több jó öntanulós könyvet.
A másik az, hogy én teljesen más kultúrából való vagyok, és bármennyire is kilógtam a magyarok közül, most körülbelül annyira kilógok innen is. A legalapvetőbb etikett szokásokkal tisztában vagyok, mégis van annyi pici apróság, amit nem tudok, és csak hibák elkövetése után szembesülök vele. Mindegy. Minden nap egy tanulás. Tudom, hogy fokozatosan, csak még jobb lehet minden.






5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nem vagy unalmas! Én egy csomó újat tudok meg. Én láttam sok mindent, de nem volt senki, hogy elmagyarázza, mi is az?
A férfi és nő közti beszéd nagyon eltér? És ebben érződik valami változás?

Toke írta...

Köszi szépen:), kedves vagy.
A kérdésedből nem tudom, hogy pontosan mire gondolsz...Arra gondolsz, hogy Japánban és Magyarországon másképp beszélnek-e egymáshoz a különböző neműek?
Vagy arra, hogy más-más nyelvezetet használnak-e a különböző neműek....Már magam is összezavarodtam...
Persze, más a kultúra, ezért a gondolkodásmód is más. Azt elmondhatom, de talán te is tudod, hogy sok kifejezés, vagy szó van, amit csak nő, vagy csak férfi szokott használni. Ezért kapom állandóan a kijavítgatásokat páromtól, mert néha az ő mondatait utánzom, de az túl férfias, és nőhőz nem illő beszéd:D.

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Névtelen írta...

Igen, arra amit a végén írtál. Nem nagyon értem, mi ez? Azt már hallottam, hogy kiröhögtek olyan külföldi férfiakat, akik nőtől tanultak japánul. Bár most ráébredtem, hogy az is milyen végletes hülyeség, hogy lehet tisztelettudó/alázatos ill. sértő módon beszélni. Hát ezek sem jobbak...

Toke írta...

Ilyen a japán nyelv, el kell fogadni. Gondolom a történelemre lehet visszavezetni, hogy miért is alakult így a nyelvtana, de ez van. Így vannak lányos, meg fiús kifejezésmódok...de szerintem ezek például az üzleti élet terén nem nagyon kerülnek használatba. És persze, lehet udvariasan és köznapi nyelven beszélni, meg sértegetni is, de azt nem érdemes:).

Ajánlott

Related Posts with Thumbnails