2009. szept. 16.

Drama Review: 1. KAMISAMA MOU SUKOSHI DAKE

Főcímdal

2-dik főcímdal

A sorozat cime magyarul: "Isten, csak még egy kicsit..."

Főszereplők:
Kano Masaki (Fukada Kyoko)            Ishikawa Keigo (Kaneshiro Takeshi)

Kaoru (Nakama Yukie)
Bevezető: 
Kano Masaki egy átlagos középiskolás lány, aki életcélok nélkül éli életét. Bárokba járogat, szórakozni megy, éjjelig kimaradozik, és csak úgy, érzelmek nélkül bújik ágyba a fiúkkal. Egyetlen dolog az, amit őszintén szeret, egy nagyon népszerű zenész, Ishikawa Keigo. Keigo irja a zenét, Kaoru pedig elénekeli, igy alkotnak egy együttest. Egyik koncertjükre Masaki vett egy nagyon drága jegyet, de véletlenül elvesziti. Idő híján nem lát más megoldást, minthogy a testével keresse meg az új jegyre szükséges pénzt. Ezzel végzetes hibát követ el az életében, bár ezt akkor még nem tudja. Másnap sikerül barátnőjével elmenni a koncertre ahol jol érzi magát, majd hazafelé a taxiból megpillantja Keigo kocsiját. Kiszáll, és az esőben a kocsi után rohan, ami továbbhajt, de végül Keigo látva a lány kitartását, visszajön és felajánlja, hogy hazaviszi a lányt. Ennek ellenére a zenész szobájában kötnek ki.
Másnap kora hajnalban Masaki azzal a hittel sétál ki a lakásból, hogy többé már nem találkoznak, mégis, az együttöltött éjszaka után a lány nagyon megváltozik. A zenész iránti szerelemben látja meg azt ami életerőt ad neki. Elkezd tanulni, rendesen iskolába járni, és már nem lopja az idejét bárokban, vagy fiúkkal. 3 hónap múlva a koncertturnék után nagy meglepetés éri, Keigo felhivja, és szeretne vele újra találkozni. A találka napján Masakit kisebb baleset ér, ami nem súlyos, de ez egy alkalmat adott arra, hogy a kórházban megvizsgálják a vérét. Innentől kezdődnek a bonyodalmak, mert kiderül, hogy a lány HIV+.
Gyötrődik, hogy nem tudja, vajon melyik fiútól is kaphatta el (osztálytársa/koncert jegyért szerzett alkalmi partnere/Keigo), és azért is, mert mikor végre a férfi, akit tényleg szeret, komoly érdeklődést mutat iránta és esélye lehetetne vele a boldogságra, ilyen komoly fertőző és halálos betegeség miatt, mindez meghiúsulni látszik.
Későn jött rá, hogy mennyire is fontos az élet, és hogy milyen kevés ideje is van. Mégis, Masaki végre felnő, megérti, hogy mi a fontos az életben, és a rosszabbodó állapota ellenére is megpróbálja megőrizni mindvégig lelki erejét. Ez az erő ad erőt Keigo-nak is,( aki azelőtt gyakran gondolt öngyilkosságra, korábbi kedvese elvesztése miatt), így együtt nézhetnek szembe az élettel, az emberi gonoszsággal, szeretettel, szerelemmel, születéssel és végül az elkerülhetetlen halállal.
Emlékezetes, megható szép történet.
--
Emlékezetes jelenetek:

1. Keigo és Masaki ellopják a Keigo-ról készült óriásposztert.
2. Egyedül Masaki megy el a koncertre és Keigo bevallja mit érez.
3. Közös ugrás a hidról a folyóba.
4. Boldogság szendvics. Nem tudod azért sirsz-e mert csipős, vagy mert olyan finom.
5. Utcai árusnál nevük kezdőbetűjével láncot vesznek.
6. Keigo 6 hónapos turnéra megy, de közben aranyos videóleveleket csinál.
És még sok más..
*Videórészletek a bejegyzés végén.

Siker:

1998-ban a sorozat nagy nézettségszámot ért el, és még most is sokaknak a kedvence, többek közt nekem is.

Vélemények:

Nekem ez a kedvencem a japán sorozatok közül, úgyhogy képes vagyok többször is megnézni.
Habár, pár dolog túlzásnak tűnik nekem a sorozatban. Például, hogy miért lesz olyan nagy felhajtás abból, hogy Keigo egy HIV-es lánnyal jár, olyannyira, hogy tönkremegy a karrierje és még a rajongóit is elvesziti. Aztán meg akkor, miért tud megint hires lenni pár évvel később, ha még ugyanúgy Masakival van, csak akkor már Masaki súlyos stádiumban van, vagyis AIDS-es...A másik dolog az pedig az, hogy elvileg nagyon mély érzelmekről szólnak a dalok, amiket Keigo ir. Viszont csak kb. 3 dal szól az egész sorozat alatt, és annyira nem nagy szám a dalszöveg szerintem. Bár a dallam az tetszik.
De ezeket leszámitva szerintem nagyon érdemes megnézni. Viszont fel kell készülni rá, hogy nem egy vidám sorozat. Zsepiket elő!:)

Néhány a kedvenc részleteim közül:
A poszter ellopása (részlet)



Ugrás a hídról. (Részlet)


A koncert, amire csak Masaki ment el.

@ Yahoo! Video

A nagy döntés, és az aranyos videólevelek.

5 megjegyzés:

Túró írta...

Szia Toke! :)
Hát amit leírtál, az nem hozott izgalomba: ez olyan nőknek való történet. :))) De a videók látványa után mégis kíváncsi lennék rá, mert olyan szépen van lefilmezve, hogy szinte masszírozza a szemeimet. :)

Toke írta...

Szia Túró!

Igen, nem valami jó a bemutatásom a sorozatról, lehet, egyszer átírom, hogy érdekesebb legyen:), csak nem akartam spoiler-eket írni, hátha valaki valóban megnézi egyszer a hatásomra.... Bár tudtommal eddig senkit nem vettem még rá, sajnos:). Egyébként talán, tényleg inkább nőknek való szerelmes történet, ha belegondolok..., de azért a páromnak tetszett.
Ha tudsz japánul, és/vagy angolul, akkor ezen a linken megnézheted az összes részt: http://www.mysoju.com/kamisama-mou-sukoshi-dake/

Túró írta...

Köszönöm szépen! Nyelvtudásom nagyon gyenge, de annál jobb lesz gyakorlatnak! A többi filmhez is írj légyszi linket!

Túró írta...

Nahát! Nálatok már hajnali másodika van! Itt még csak este 9. Remélem szépet álmodsz!

Toke írta...

Tényleg jól lehet így gyakorolni. Hozzá lehet szokni a nyelv hangzásához. Csak kár, hogy a feliratot nem lehet levenni. Sokszor azon kapom magam, hogy azt olvasom, ahelyett, hogy megpróbálnám megérteni:).
A többi filmhez link az oldalsávon való képeknél van. Csak rájuk kell kattintani. Sajnos nem mindegyik sorozat, vagy film nézhető már.
Van időeltolódás az biztos. De azért nem is olyan sok az a 7-8 óra. Az álmaim legtöbbször elfeljtem, de köszi:).

Ajánlott

Related Posts with Thumbnails